• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.06.2024

22:18

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Vlada Srbije

Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Podeli vest

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

"Uz veliku zahvalnost na pozivu da večeras budem vaš gost, moram da vam priznam da se ja ovde među vama ne osećam kao gost. Među svojim narodom, među svim članovima „Srpskog veza“ zaista se osećam kao kod svoje kuće u Valjevu. I baš tako se verujem i vi osećate kada dođete u Srbiju jer Srbija je vaša kuća. Gde god živeli Srbi su jedan narod i toga uvek svi moramo biti svesni kako bismo odoleli pritiscima i namerama onih koji žele da nas dele i zavađaju", rekao je Milićević pred više od hiljadu građana iz ovog dela Severne Makedonije.

Prema njegovim rečima, Srbi su uvek bili jaki samo onoliko koliko su jedinstveni i složni, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

"Samo zajedničkim snagama možemo da odgovorimo na izazove sa kojima se suočava naš narod. Naša snaga leži u našem jedinstvu, solidarnosti i zajedničkom radu na očuvanju naših prava, kulture i identiteta", istakao je ministar Milićević u obraćanju Srbima iz Kumanova. 

 

On je posebno naglasio značaj Deklaracije koja je na inicijativu predsednika Republike Aleksandra Vučića usvojena na Svesrpskom saboru u Beogradu, kao i da ga posebno raduje što je tom istorijskom skupu u Beogradu prisustvovao i politički lider Srba u Severnoj Makedoniji Ivan Stoiljković. 

"Vlada Republike Srbije posvećena je kontinuiranom pružanju podrške srpskom narodu širom sveta. Naša misija je da osiguramo da svaki Srbin, bez obzira gde živi, ima podršku svoje matične zemlje i oseća se kao deo velike srpske porodice", zaključio je ministar Milićević.

Predsednik KUD „Srpski vez“ Dalibor Kitanović uručio je ministru zahvalnicu za podršku koju on lično i Vlada Srbije pružaju za očuvanje srpskog nacionalnog i kulturnog identiteta u Severnoj Makedoniji. Koncertu u Kumanovu prisustvovali su i specijalni izaslanik predsednika Republike Srbije Dejan Savić, kao i ambasadorka Republike Srbije u Republici Severnoj Makedoniji Nevena Jovanović.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države!
Live TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države!

Evropsko prvenstvo u fudbalu liči na Olimpijske igre u Minhenu održane 1936. U savremenom društvu doživeli smo to da u jednoj navodno demokratskoj državi u sred Evrope 50.000 ljudi skandira "ubi Srbina" i "Srbe na vrbe" i da niko na to ne reaguje. O ovoj temi, ali i o temi tajnih društava, odnosno onih koji upravljaju procesima u celom svetu govorio je u emisiji "Info veče" govorio je profesor Bojan Dimitrijević, ekonomista.

20.06.2024

22:17

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)
Live TV

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon posete Severnoj Koreji, obišao i Vijetnam. Po dolasku je otišao u predsedničku palatu gde se sastao sa vijetnamskim predsednikom Toom Lamom. Ovo je peta Putinova poseta Vijetnamu, a prva posle 2017. godine. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su Mihail Zvinčuk, vojni bloger i autor projekta "Ribar" i Vladimir Prebiračević iz srpsko-ruskog centra "Majak". Putem vajber uključenja uživo u program javio se i ratni reporter Igor Damjanović.

20.06.2024

19:07

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50