• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.06.2024

16:34

Dačić naglašava: Međunarodna zajednica ćuti kad se hapse Srbi na KiM!

TV Pink printscreen

Politika

Dačić naglašava: Međunarodna zajednica ćuti kad se hapse Srbi na KiM!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova, Ivica Dačić, izjavio je danas, povodom privođenja i maltretiranja mladića srpske nacionalnosti u Leposaviću od strane tzv. kosovske policije, da međunarodna zajednica o takvim događajima ćuti, a da Beograd ne dobija zvanične informacije.

- Mi kada želimo da saznamo bilo šta što je vezano za bezbednost naših građana unutar Srbije, znači na Kosovu i Metohiji, mi moramo da se oslanjamo na naše izvore od strane naših građana, nikakve zvanične informacije nemamo ni od koga ko se bavi tim nekim policijskim poslom - rekao je Dačić, na pitanje Tanjuga.

Napomenuo je da policijski posao pre svega pokriva Euleks, ali da bi trebalo da bude i Kfor.

- Mi zaista sa velikim negodovanjem i zaprepašćenjem gledamo na to kako se primenjuje nasilje prema građanima Srbije - rekao je ministar policije. Podsetio je da je nedavno na administrativnom prelazu zaustavljena jedna osoba za koju je Uprava kriminalističke policije, odnosno službe za otkrivanje ratnih zločina, imala sumnje da je učestvovao u zločinima prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

- Lice je albanske nacionalnosti i to lice je zadržano. Ne znam da li će protiv njega biti podneta krivična prijava ili ne, ali je tužilaštvo utvrdilo da zaista ima elemenata za tako nešto. Pa oni su zvali Ujedinjene nacije zbog toga smo mi to uradili. A mi, znači, srpska deca, kome mi da se žalimo i na koji način mi uopšte možemo da reagujemo kada međunarodna zajednica ćuti - naveo je Dačić.

Ocenio je da je reč o dvostrukim standardima i o tome da je "njima sve dozvoljeno", odnosno da se prištinske vlasti ponašaju tako da "jednostavno uopšte ne uvažavaju bilo kakve dogovore".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja
Saopštenje za medije

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting" prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

25.06.2024

12:55

Sport

Planeta

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!
Vojske čekaju komandu

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!

Rusija je za manje od 20 sati vratila kijevskom režimu milo za drago za raketni udar po glavnoj plaži Sevastopolja. Ali, kao i dosad: ne civilima i civilnim objektima. Krstarećim raketama „Kalibar" lansiranim iz Azovskog mora, razorila je skladište fabrike kranova na periferiji Odese koje je služilo kao punkt prijema i raspodele zapadnih raketa i artiljerijskih projektila.

25.06.2024

21:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija