• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.06.2024

13:01

Kakav prevarant! Miloš Jovanović bi u front protiv Rio Tinta kog je u Srbiju doveo njegov Vojislav Koštunica (VIDEO)

Masha Bandjur, Pedja Milosavljević

Politika

Kakav prevarant! Miloš Jovanović bi u front protiv Rio Tinta kog je u Srbiju doveo njegov Vojislav Koštunica (VIDEO)

Podeli vest

Jedan od lidera srpske opozicije Miloš Jovanović, izneo je stav da bi trebalo formirati front protiv kompanije Rio Tinto u Srbiji.

- Ja sam za to da svi zajedno uđemo u front protiv Rio Tinta, mislim da će to biti jedan od razloga pada ovog režima! - rekao je Miloš Jovanović - Đilasov lažni desničar.

Podsetimo, predsednik Vučić je istakao da je Rio Tinto došao u Srbiju 2004. godine, dok su na vlasti bili Koštunica, Tadić i Đilas. Tokom perioda od 2004. do 2012. godine, Rio Tinto je dobio 9 dokumenata od vlasti i uspeo je da promeni Zakon o rudarstvu kako bi stekao pravo eksploatacije rude. Ovi detalji bacaju svetlo na istoriju ove kompanije u Srbiji i postavljaju pitanje odnosa prema stranim investitorima i eksploataciji prirodnih resursa.

- Rio Tinto je došao u Srbiju 2004. kada su na vlasti bili Koštunica, Tadić, Đilas... Od tada do 2012. su Rio Tintu izdali 9 dokumenata, promenili su Zakon o rudarstvu kao bi im dali pravo eksploatacije rude! - rekao je Aleksandar Vučić u jednom intervju.
 

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija