• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.06.2024

18:44

Feđa Štukan uhapšen na aerodromu "Nikola Tesla"! Bosanski ekstremista pokušao da uđe u Srbiju

printscreen

Politika

Feđa Štukan uhapšen na aerodromu "Nikola Tesla"! Bosanski ekstremista pokušao da uđe u Srbiju

Podeli vest

Bosanski ekstremista, glumac i književnik Feđa Štukan priveden je danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu.

Vest da je Feđa Štukan priveden potvrdili su avokati Sead Spahović i Ahmed Delimeđac, a glumca trenutno vode u policijsku stanicu.

Podsetimo, Feđa je svojevremeno u svojoj ispovesti otkrio je da je u jednom periodu života radio kao makro, kao i da je bio aktivan tokom rata u BiH.

Na početka rata u BiH 1992. godine pristupio je specijalnim jedinicama Armije BiH. Štukan je poznat po tome što se hvalio kako je učestvovao u ratu kao snajperista. On je početak rata dočekao punoletan pa se odmah prijavio u "Zelene beretke". Prebacio se potom u policiju gde su radili "sve poznate akcije na ratištima oko grada: Poljine, Stup, Azići, Trebević i da su sve obišli u najgorim momentima".

- Tu sam bio devet meseci, posle toga sam otišao u 2. brdsku brigadu, jer sam tamo imao najviše prijatelja, oni su me poslali na obuku za specijalne jedinice kod mudžahedina Abaza, Dževada i Huseina u Velesićima. To sam završio za dva meseca otprilike, i bio u Specijalnoj jedinica 2. brdske brigade Armije BiH - pričao je Štukan.

On je u jednoj od svojih priča, priznao da je "pucao da bi ubijao četnike".

- Pucao sam čoveku u glavu snajperom i promašio ga jer je bio predaleko - pričao je svojevremeno Feđa Štukan, koji je potom napustio vojsku i počeo da koristi drogu.

Ni tu nije kraj biografije ovog "borca protiv nasilja". Štukan je za medije otvoreno pričao da je imao problema sa zakonom i jednom prilikom je umalo bio osuđen zbog ubistva.

 - Sa ekipom sam krao kola, obijao trafike, samo zbog adrenalina. Radio sam u bilijar klubu, a onda sam bio i makro. Imao sam pet prostitutki iz Ukrajine. Došlo je do pucnjave u klubu i policija me je uhvatila s tuđim pištoljem iz kojeg sam pucao na nekog glupana iz Vršca. Trebalo je da budem osuđen za pokušaj ubistva. Bio sam u pritvoru s dvojicom rumunskih lopova. Stalno su prevrtali po polovinu žileta u ustima. Naučili su me kako žiletom da otvaram lisice. Кad su me policajci poveli na suđenje, dok sam čekao da me sudija pozove, oslobodio sam se i pobegao. Seo sam u bus i došao u Sarajevo - pričao je Štukan.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija