• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.06.2024

12:22

"Nastavak etničkog čišćenja"! Srpska lista reagovala na sramnu presudu protiv Srba u slučaju Olivera Ivanovića

informer.rs

Politika

"Nastavak etničkog čišćenja"! Srpska lista reagovala na sramnu presudu protiv Srba u slučaju Olivera Ivanovića

Podeli vest

Srpska lista ocenila je danas da je drakonska, ničim utemeljena, lišena svih dokaza i politički montirana presuda "kvazi suda" protiv četvorice Srba na Vidovdan, nastavak etničkog čišćenja Kosova i Metohije kroz jasno i nedvosmisleno, institucionalno nasilje koje režim premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija sprovodi unazad tri godine nad srpskim narodom.

Srpska lista tako je reagovala na presudu Marku Rošiću, Nedeljku Spasojeviću, Dragišu Markoviću i Žarku Jovanoviću koji su osuđeni za ubistvo lidera Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda Olivera Ivanovića, 2018. godine u Kosovskoj Mitrovici na kazne od četiri do 10 godina.

Kako se navodi u saopštenju, ovim će i ovaj Vidovdan ostati crnim slovima upisan u svest srpskog naroda, jer su sudije, kadije i dželati bez ikakvog osnova odlučili da u svoje kazamate pošalju još četvoricu nevinih Srba sa ciljem zastrašivanja srpskog naroda. 

Ističe se da hapšenja i presude nevinim Srbima, bez ikakvog osnova i dokaza nisu slučajnosti već jasna poruka da se može suditi i zatvarati svako ko je Srbin i da sva pravila, zakonske norme i ljudska prava ne znače ništa ako ste Srbin na ovim prostorima.

- Tri puta menjana optužnica, montirane optužbe, svedočenja koja ničim nisu dokazala krivicu Rošića, Markovića, Nedeljkovića i Jovanovića su obeležila ovu farsu koju Kurtijev režim smatra sudskim procesom. Ipak, to nije sprečilo Kurtija da na Vidovdan pokaže koliko mrzi Srbe i koliko želi da protera sve srpsko - navodi se u saopštenju.

Istovremeno, Srpska lista poručila je Kurtiju da srpski narod zna da je to suđenje farsa i da nikada neće gledati Rošića, Spasojevića, Nedeljkovića i Jovanovića kao krivce za ubistvo Olivera Ivanovića, već kao žrtve režima Aljbina Kurtija. 

- Ova sramna i lažna presuda je posebno opasna jer se njoma pripisuje krivica ljudima koji nisu učinili to za šta su osuđeni, a oni koji su pravi izvršioci i nalogodavci ostaju sa tom presudom zaštićeni. Od danas bi na svim Kurtijevim sudovima na ulazu u sudnice trebalo da stoji, sada već potvrđeno pravilo, ako je Srbin, kriv je! Valjda će to biti dovoljno da Kurti zadovolji svoj ego, a međunarodni predstavnici spavaju mirno dok nevini ljudi bivaju osuđeni bez ikakvog osnova - navodi se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Tempirano na Vidovdan! Evo šta se krije iza skandalozne presuda protiv četvoro Srba u vezi sa ubistvom Ivanovića
Politika

Tempirano na Vidovdan! Evo šta se krije iza skandalozne presuda protiv četvoro Srba u vezi sa ubistvom Ivanovića

Kancelarija za KiM saopštila je da je današnja skandalozna presuda protiv četvoro Srba koje Kurtijevo pravosuđe na sve moguće načine pokušava da dovede u vezu sa ubistvom Olivera Ivanovića, politički motivisana i instruisana kako bi se dodatno kriminalizovao srpski narod na KiM, a sve sa ciljem da Priština sakrije pravu pozadinu i izvršioce ovog mučkog ubistva.

28.06.2024

12:02

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma!
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

Evo gde je bio terorista pre napada na ambasadu! Da li je i njegova žena bila umešana?
Live TV

Evo gde je bio terorista pre napada na ambasadu! Da li je i njegova žena bila umešana?

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Ninoslav Cmolović, pomoćnik direktora policije, kao i pukovnik Miroslav Španović.

30.06.2024

18:55

Bajdenova bolest kulminirala! Izraelski lobi dovešće Trampa na vlast? (VIDEO)
Live TV

Bajdenova bolest kulminirala! Izraelski lobi dovešće Trampa na vlast? (VIDEO)

Ceo svet zagledan je u predstojeće izbore u Americi, a naročito na prvu debatu između Trampa i Bajdena. Oba kandidata su zadovoljna i obojica smatraju da su dotukli onog drugog. Šta nam je rekla ova debata? Na ovu temu u "Info danu" govorili su autor knjige "Efekat Tramp" Saša Adamović i ekonomista i stručnjak za investicije Vladimir Đukanović.

30.06.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija