• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Marija Stanković

29.06.2024

11:21

Posetili smo Hram Hrista Spasa u Prištini, evo šta smo zatekli: Njegov zlatni krst simbol je povratka prognanih Srba (FOTO)

Informer

Politika

Posetili smo Hram Hrista Spasa u Prištini, evo šta smo zatekli: Njegov zlatni krst simbol je povratka prognanih Srba (FOTO)

Podeli vest

Hram Hrista Spasa u centru Prištine dokaz je da Albanci ne poštuju nikakve međunarodne standarde, ali i pokazatelj koliki je njihov strah od povratka Srba na Kosovo!

Iako sav obrastao šibljem i visokom travom, hram svakom prolazniku pokazuje da šeta svetom srpskom zemljom - srpskim Jerusalimom. 

Ekipa Informera, putnik namernik, uputila se ka svetinji i zatekla, malo je reći, skandalozan prizor. 

Foto: Foto: Informer

 

Visoka trava, trnje, šiblje, visoka kapija i katanac na ulazu u sam hram. Ispred hrama - deponija i zmijarnik. 

Foto: Foto: Informer

 

U nastojanju da sruše, unište i oskrnave ovu crkvu, Albancima su zidine Hrista Spasa bile ponekad leglo narkomana i beskućnika, mesto za snimanje skandaloznih spotova, improvizovani javni toalet...

Foto: Foto: Informer

 

Albanska pevačica Era Istrefi snimila je spot za pesmu "E dehun", upravo u crkvi Hrista Spasa u Prištini, a u ovom video klipu Era i njeni plesači polugoli igraju u nedovršenom pravoslavnom hramu koji je više puta bio na meti albanskih ekstremista!

Foto: Foto: Informer

 

Foto: Foto: Informer

 

Foto: Foto: Informer

 

Nekada samo opasan tankom žicom, sada sa svih strana zaključan i zartvoren, hram bode u oči svima koji bi da dokažu da Kosovo nije srpsko.

Foto: Foto: Informer

 
 

Ali ovaj hram čeka... Njegov zlatni krst simbol je povratka prognanih Srba i čeka svoje vaskrsenje, čeka da mu se vrate oni koji su ga sagradili, čeka da njegovim zidinama odjekuje "Oče naš" i praznično "Hristos Vaskrse"... 

Do tada budućnost crkve ostaje neizvesna, a nama ostaje da joj se vraćamo i da je ne damo, jer je naša kao i celo vaskrslo Kosovo!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"
Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"

Terorista koji je u subotu ranio pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela u Beogradu, prema oceni predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Milovana Drecuna, nije delovao sam, jer su otkrivene njegove konekcije sa drugim verskim konvertitima koji su pripadnici iste organizacije.

01.07.2024

12:11

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija