• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.06.2024

12:29

Biševac pozvao studente da odaberu Kosovsku Mitrovicu: Opstajemo uprkos svim izazovima (VIDEO)

Printscreen

Politika

Biševac pozvao studente da odaberu Kosovsku Mitrovicu: Opstajemo uprkos svim izazovima (VIDEO)

Podeli vest

Savetnik rektora Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici Nemanja Biševac govorio je za Informer o stanju na univerzitetu i studentskim uslovima.

- Godišnje od 1.690 mesta za upis studenata upišemo oko 1.200 studenata, završno sa trećim upisnim rokom. Po podacima smo za sada popunili gotovo 80 odsto budžetskih mesta. Dolaze studenti iz centralne Srbije, iz Vojvodine, manji je broj studenata iz Repubike Srpske, ali je veliki broj njih sa severa Crne Gore, naročito opštine Berane - objašnjava Biševac za Informer.

- Na svu sreću, uprkos svim izazovima, broj studenata u poslednje tri godine je identičan. Trudimo se da prikažemo građanima cele Srbije da mi imamo kvalitetan studijski program i da imamo šta da ponudimo. Fakulteti u ovim okolnostima imaju odlične uslove za rad. Nama je stopirana izgradnja zgrade u kojoj su trebala da budu smeštena četiri fakulteta i rektorat.  Medicinski fakutet ima svoju novu izgrađenu zgradu. Studenti imaju dovoljno prakse i imaju uslove i za rad i za život - kaže.

Prema njegovim rečima, najveća potražnja je za upis na Medicinski fakultet, kao i na Filozofski fakultet na katedri za psihologiju, kao i na Pravni fakultet.

- Nema razloga da se neko plaši da dođe da živi ovde. Kosovska Mitrovica ima centar za studente koji je ocenjen kao najbolji centar u Srbiji.  Poručujem studentima da dođu i upišu neki od naših deset fakulteta, ovde će naučiti i kako je to živeti na najlepšem delu naše zemlje- rekao je Biševac.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija