• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.06.2024

15:42

Đurđev izneo jasan stav: Teroristički napad u Beogradu je samo početak!

Masha Bandjur

Politika

Đurđev izneo jasan stav: Teroristički napad u Beogradu je samo početak!

Podeli vest

Predsednik Srpske lige, Aleksandar Đurđev oglasio se nakon brutalnog napada na pripadnika Žandarmerije koji je samostrelom pogođen u vrat ispred izraelske ambasade.

- Pre samo 48 sati Srpska liga je upozoravala srpske političke vlasti i bezbednosne organe da se dagestanski scenario od pre nekoliko dana iz Rusije može preliti na Srbiju, jer u Raškoj oblasti ima vehabističkih terorističkih ćelija sa svojim ,,spavačima" koje bilo kada mogu da se aktiviraju. Imamo poverenje u odlučnost Miloša Vučevića, premijera Republike Srbije da stane na put terorizmu. Plašim se da je ovo samo početak, jer ove grupacije osećaju slabost naših institucija i njihovu nedoraslost aktuelnom geopolitičkom trenutku i zato još jednom apelujem na pojačane bezbednosne mere kako u Raškoj oblasti, tako i u celoj Srbiji - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

Foto: Masha Bandjur

 

- On je podsetio da su i Raška oblast i tzv. Kosovo dali veliki broj boraca tzv. Islamske države i da su oni pretili terorističkim napadima i crtali mape islamskog kalifata sa Srbijom kao njenim sastavnim delom. ,,Potrebna je hitna akcija naše policije i tajnih službi, potrebno je da se islamska zajednica stavi na raspolaganje kako bi se vehabije u Raškoj oblasti detektovale, jer predstavljaju opasnost za sve nas. Posebno je važno da što pre uspostavimo najčvršću saradnju sa bezbednosnim sektorom Izraela, jer je borba protiv radikalnog islama naša zajednička borba" - napomenuo je Đurđev.

Predsednik Srpske lige pozvao je naše državne organe da hitno razmene iskustva sa ruskim kolegama, jer Dagestan i Beograd nisu nepovezane slučajnosti.

- Izrael nije podržao rezoluciju o lažnim genocidu u Srebrenici i zato je mržnja prema njemu među balkanskim vehabijama pojačana. Vreme je da se vidi ko u Raškoj oblasti hoće džihad i nezavisan ,,Sandžak", a ko želi istinski suživot. Uveren sam da je ovih drugih mnogo više, naša ruka je odavno pružena, ako su mogli da se dogovore Rusi i Čečeni mogu i Srbi i Bošnjaci, jer vehabizam je zlo koje ne smemo ostaviti našoj deci - zaključio je Đurđev.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Tramp pokrenuo pobunu u demokratskoj stranci! Donatori odbili da daju pare Bajdenu, hoće da ga sklone po svaku cenu!
Uzbuna u SAD!

Tramp pokrenuo pobunu u demokratskoj stranci! Donatori odbili da daju pare Bajdenu, hoće da ga sklone po svaku cenu!

Donatori američke Demokratske stranke traže način da Džoa Bajdena uklone iz predsedničke trke protiv njegove volje i zamene jačim kandidatom, tvrdi "Njujork tajms". Istovremeno, NBC njuz otkriva da je odluka o povlačenju Bajdena (81) iz predsedničke trke u rukama njegove supruge Džil, koja za sada ne želi da se Džo odrekne drugog mandata u Beloj kući!

01.07.2024

19:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija