• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.07.2024

14:23

Tri ruska medija prenela reči Aleksandra Vučića! Predsednik Srbije objasnio: Zapad ne interesuju ni ukrajinske, ni ruske žrtve!

printscreen

Politika

Tri ruska medija prenela reči Aleksandra Vučića! Predsednik Srbije objasnio: Zapad ne interesuju ni ukrajinske, ni ruske žrtve!

Podeli vest

Tri ruske medijske kuće. Tass, RIA Novosti i TV Rusija 24 prenele su reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je gostujući na TV Prva, rekao da Zapad ne interesuju ni ukrajinske, ni ruske žrtve.

Ruska agencija Tass prenela je Vučićeve reći da je Zapad zapravo zainteresovan za ruske teritorije i njene bogate resurse, a da je zapravi ravnodušan prema gubicima Ukrajinaca i Rusa u zoni sukoba.

- Niko ne želi momentalni prekid vatre koji je predložila NR Kina, jer svi žele poraz druge strane, dokle god ljudi sa Zapada ne umiru, ili ginu samo dobrovoljci, ne brine se koliko Ukrajinaca umire,  ne zanima ih koliko će Rusa poginuti, jer to je topovsko meso za njihove velike interese jer ima dosta nafte, gasa, zlata i srebra potreba - rekao je predsednik Srbije na TV Prva.

Foto: printscreen

 

 

Takođe, ističe Tass, predsednik Srbije je naglasio da je okončanje rata u Ukrajini trenutno nemoguće, uprkos inicijativi koju je predložila Kina.

RIA Novosti su prenele i da je Vučić podsetio na šalu da nije slučajno Dmitrij Mendeljejev stvorio periodični sistem hemijskih elemenata, jer su “svi oni na teritoriji Rusije“.

Foto: printscreen

 

- Pogledajte kako se rađaju ideje, posebno u skandinavskim zemljama, da Rusija ne zaslužuje da ima takvu teritoriju, ona navodno pripada celom svetu, neko drugi bi držao Jakutiju, oblast oko Orenburga , Tomska , Krasnojarska ... - naveo je predsednik Srbije.

Foto: printscreen

 

 

Podseća se i da su u maju ove godine Kina i Brazil zajednički objavili konsenzus u šest tačaka o političkom rešenju ukrajinske krize, koji je dobio pozitivne povratne informacije od više od 100 zemalja.

Međutim, kako prenose ruski mediji, Vučić je istakao da danas niko ne razmišlja o tom predlogu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija