• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.07.2024

13:54

Na Vidovdan se sve videlo! Dok su Srbi hapšeni na Gazimestanu, a trobojka bačena u smeće, simpatizeri opozicije i tajkunski mediji kukali za "Mirditom" (VIDEO)

Fotoilustracija

Politika

Na Vidovdan se sve videlo! Dok su Srbi hapšeni na Gazimestanu, a trobojka bačena u smeće, simpatizeri opozicije i tajkunski mediji kukali za "Mirditom" (VIDEO)

Podeli vest

Sofija Todorović, organizatorka sramnog antisrpskog festivala "Mirdita, dobar dan" u Beogradu, govorila je na tajkunskoj televiziji o slobodama kada je festival zabranjen, ali je zanemela kada je vršen teror nad Srbima na Gazimestanu.

Ironično je da je organizatorka "Mirdite" prilikom jednog gostovanja na tajkunskoj televiziji izjavila kako se oni tobož bave ljudskim pravima Srba na KiM, ali reč jednu o hapšenju našeg naroda na Gazimestanu na Vidovdan, kao i o bacanju srpske trobojke u smeće od strane Kurtijevih bandita nije rekla ni ona niti simpatizeri opozicije, već su bili besni zbog zabrane "Mirdite".

Dakle, dok su srpsku trobojku gazili i bacali na Vidovdan na Gazimestanu, a Srbe hapsili, Sofija i njeni kompanjoni (među kojima su brojni predstavnici opozicije - PSG, ZLF - Nataša Kandić, tajkunski novinar Željko Veljković, ali i opozicijioni mediji) nisu izustili ni reč, dok su, istovremeno, bili besni zbog zabrane "Mirdite".

Podsetimo, potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova donelo naredbu da se prekine javno okupljanje "Mirdita, dobar dan" zbog opasnosti od ugrožavanja bezbednosti ljudi i imovine, kao i opasnosti od narušavanja javnog reda i mira u većem obimu. Festival koji promoviše lažnu državu Kosovo "Mirdita - dobar dan" trebalo je da bude održan u Beogradu od 27. do 29. juna, tj. i na najznačajniji datum za Srbe - Vidovdan.

Ko je Sofija Todorović?

Sofija Todorović, programska direktora Inicijative mladih koja stoji iza toga da se na Vidovdan u Beogradu održi festival "Mirdita" koji promoviše lažnu državu Kosovo, poznata je i po zalaganju da se samoproklamovana država primi u Ujedinjene nacije, ali i da se Srbi proglase genocidnim narodom!

Todorovićeva, koja otvoreno tvrdi da je Kosovo država, poručila je prošle godine preko tajkunske N1:

- Ujedinjene nacije se bave pitanjima mira, saradnjom među narodima i ljudskim pravima, a s obzirom da na Kosovu imamo brojne navode o kršenju ljudskih prava, naročito Srba, ne vidim zašto bi neko imao nešto protiv toga da Kosovo postane deo tela koje će sigurno doprineti garancijama poštovanja ljudskih prava - zavapila je tada.

Nedavno je na istoj televiziji, učestvujući konstantno u sramnoj kampanji protiv Srbije, tvrdila da su Srbi genocidan narod, a potom je napala predsednika Srbije Aleksandra Vučića jer se borio protiv usvajanja rezolucije o Srebrenici:

- Ono što ja vidim kao povod da se na ovakav način o ovoj temi izveštava i da se ona na ovakav način koristi jeste što uopšte imamo razgovor o Srebrenici i o onome što se tamo dogodilo 1995. godine. Mi se ovde već dugi niz godina igramo te igre je l' strašan strašan zločin, je l' genocid, je l' ovo, je l' ono... Nekako, stalno oko toga se pravi jedna fama, pravi se jedna ujdurma. Taj genocid je presuđen, to je jedan od najdokumentovanijih zločina u istoriji. Aleksandar Vučić, koji je predsednik ove zemlje, ovo konkretno radi i diže ovaj razgovor na ovaj nivo iznoseći gomilu neistina. To su vrlo manipulativni podaci. Ne vidim zašto bi ijedna osoba koja ima minimum ljudskog dostojanstva i čovečnosti bila protiv ove rezolucije. Štitimo nas tako što ćemo da gazimo preko leševa i preko svih drugih ljudi. Stvarno, ovo više nema smisla - rekla je i dodala:

- Ujedinjene nacije su osnovale sud koji je sudio i koji je doneo presudu o tome da je Srebrenica genocid, u ovom slučaju mislim na Međonarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju, a Narodna skupština Republike Srbije je usvojila Deklaraciju o Srebrenici u kojoj piše da je za nas Srebrenica zločin na način na koji je to utvrđeno u presudi Međunarodnog suda pravde, što je genocid. Znači, to je kraj priče, nema tu šta sad mi da se mislimo - rekla je Todorović. 

"Istakla" se i po tome da je organizovala i protest Proglasa, inicijative koja stoji rame uz rame sa liderom Stranke slobode i pravde Daganom Đilasom i njegovom desnom rukom Marinikom Tepić, ali ostatkom opozicije koja tvrdi da je je Kosovo nezavisno, a Srbi genocidni.

Sofija se svojevremeno ponosno slikala sa kačketom lažne države Kosovo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku! (VIDEO)
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku! (VIDEO)

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija