• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.07.2024

13:28

Napad na Vučića u Potočarima bio unapred pripreman: Predsednik otkrio šta se dešavalo pre devet godina

Tanjug/Jadranka Ilić

Politika

Napad na Vučića u Potočarima bio unapred pripreman: Predsednik otkrio šta se dešavalo pre devet godina

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare otkrio je da je napad na njega pre devet godina bio spreman unapred i da se to znalo.

- Neki odavde bili su sa mnom, pa neka vam samo kažu da li su ikada bili prestašeniji. Aj pitajte Filipa Vujanića, aj pitajte Bila Klintona, koga god hoćete pitajte. Pitajte one koji nas mrze, a teško da nas voli i Filip Vujanović i Bil Klintoon. Pitajte ih kako im je bilo, a koji su to gledali sa sto metara udaljenosti. Iza nas je bio i tadašnji premier Turske, (Ahmet) Davutoglu. Znam ja ko je on. Tri puta me je zvao pre toga da moram da dođem u Srebrenicu, a kad sam se pojavio tamo, samo knjigu da napišem o tome danu. Tri puta me pozivali telefonom, tri puta se javljao, "moraš da dođeš, to je važno zbog mira". Ja došao, poklonio se senima žrtava. Pre toga kad smo bili u Memorijalnom centru pre nego što smo bili izašli na groblje, na mezarije, ja došao i vidim Davutoglu, sa kojim sam pričao tri puta u prethodnih pet dana beži od mene, svi se sklanjaju. Niko neće pored mene da sedne, kao da su svi znali šta se priprema. Izgleda da ih nisu obavestili gde ću da budem napadnut. Svi koji su me pozivali, govorili da je najvažnije da dođem, samo se izgubiše svi. Očigledno da su razne službe sve znale. Dobro. Valjda tako u civilizovanim zemljama se odnosite prema stranim državnicima, predsednicima i premijerima. Vrhunac demokratije. Nek je kod nas diktatura. Kod nas je nemoguće da se tako nešto dogodi - ispričao je Vučić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52