• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.07.2024

14:44

Za sve koji se prave ludi: Ovako se Vučić dehumanizuje i targetira godinama, a ludaci inspirišu (VIDEO)

Tanjug/Vladimir Sporčić

Politika

Za sve koji se prave ludi: Ovako se Vučić dehumanizuje i targetira godinama, a ludaci inspirišu (VIDEO)

Podeli vest

Nakon atentata na bivšeg predsednika Sjedinjenih Američkih država Donalda Trampa, mnogi političari, analitičari i stručna javnost pozvali su na smirivanje tenzija i smanjenje polarizacije u društvu. Otvorena je tema, koja je u Srbiji prisutna već duže vreme, a to je medijski tretman predsednika Republike, na koji način se on i njegova prodica tretiraju godinama.

Cilj takve kammpanje je njegova dehumanizacija kako bi se sutra stvroilo opravdanje za neku psihički labilnu osobu, koja bi pokušala da uradi isto što je Tomas Metju Kruks pokušao da uradi Donaldu Trampu.

Već godinama jedna grupa ljudi, koje sve zajedno okupljaju tajkunski mediji, upravo stvara klimu, tačnije medijsku pripremu, za atanetat na predsednika Vučića. Zato je on nečastivi, prevarant, ratni huškač, nedostojan, huligan, bez harizme, mafijaš, šef kriminalne grupe...

Zbog toga su celu kampanju za decembarske izbore 2023. godine, jedan deo opozicije i tajkunski mediji bukvalno potrošili na obračun sa Aleksandrom Vučićem i njegovom porodicom. Ono što je takođe strašno u svemu jeste činjenica da ni u jednom trenutku ne postoji glas razuma da neke stvari jednostvno ne smeju biti prihvatljive u dnevno-političkoj borbi. Upravo zbog toga što ne postoji društvena osuda takvog ponašanja, takvi pojedinci i ti mediji se međusobno nadmeću u tome šta će gnusnije napisati, izgovoriti ili emitovati o predsedniku lično i članovima njegove porodice.

Kako su se tokom vikenda svi uglavnom pravili ludi kada se spomene ova tema, nije loše podsetiti se šta se sve u prethodnim godinama moglo čuti o Aleksandru Vučiću u nekim medijima, od strane nekih političara i šta se sve moglo pročitati i videti na društvenim mrežama.

Narativ je uglavnom isti – poziva se na direktan ili indirektan kraj Aleksandra Vučića, jer je on najgori na svetu i jer uništava Srbiju. Pred vama je samo delić najstrašnijih uvreda i najmonstruoznijih pretnji na račun predsednika Vučića koje je javnost u Srbiji mogla da čuje u prethodnim godinama. I onda niko nije video targetiranje i dehumanizaciju?


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52