• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.07.2024

10:54

Sva lica lažne ekološkinje Dragane Đorđević! Priznala da je lagala o litijumu, uzima državne pare i nastavlja hajku!

Printscreen/YouTube

Politika

Sva lica lažne ekološkinje Dragane Đorđević! Priznala da je lagala o litijumu, uzima državne pare i nastavlja hajku!

Podeli vest

Dragana Đorđević, profesorka Hemijskog fakulteta i navodna ekološkinja, glumi zabrinutost i prosipa laži uz pomoć opozicionih medija koje služe dizanju panike i zastrašivanju ljudi. S tim u vezi, nije loše podsetiti na rane radove ovog "borca za životnu sredinu", a simim tim i ukazati na nesavesnost i nestručnost, zahvaljujući kojim je i postala primećena.

Naime, Đorđevićeva je priznala da je lagala po pitanju nekih izjava koje je iznosila, a koje se iznose na rudarenje litijuma:

- U početku sam govorila da će ruda da se obrađuje na 250 stepeni, a onda smo došli do patentne prijave da će da se radi na 100 stepeni, pošto je ova ruda karbonatnog tipa, nije silikatnog, za koje trebaju veće količine sumporne kiseline i fluorovodonična kiselina. To se ovde, zaista, neće koristiti! - objasnila je Dragana Đorđević svojevremeno. 

Međutim, na njene laži se pozvala druga "ekološkinja" profesorka Ekonomskog fakulteta Danica Popović, poznata i po tome što je plagirala rad pokojnog kolege, profesora Stojana Babića.

- Kod nas je na ceni litijum, mi smo najniži stepen. Taj dim kroz sumpordioksid dolazi ravno kao kiša u Beograd. Očekujte sumporne-azotne kiše nad vašom glavom. To je sve objašnjavala profesorka Dragana Đorđević - rekla je Popovićeva za N1 ne trepnušvi, pritom svesna da se poziva na priznate laži Đorđevićeve.

Koliko je Đorđevićeva zapravo licemerna i da joj je jedini cilj da zaustavi ekonomski razvoj Srbije pokazuje i činjenica da je bila zaposlena u Ministarstvu energetike i rudarstva za vreme dok je taj resor vodila Zorana Mihajlović.

Sada nastupima u tajkunskim medijima bez ijednog jedinog dokaza grubo je pokušala da unese paniku i zastraši javnost u vezi sa projektom "Jadar" i iskopavanjem litijuma u Srbiji.

I sve to za državne pare, pošto je Đorđevićeva trenutno zaposlena kao naučna savetnica Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju Univerziteta u Beogradu!

Više o tome u POSEBNOJ VESTI.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija