• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.07.2024

16:38

Ministar Milićević otvorio u Đačkom domu u Subotici ekološko – obrazovni kamp! Učestvuju 103 mališana srpskog porekla iz dijaspore i regiona

Denis Živković

Politika

Ministar Milićević otvorio u Đačkom domu u Subotici ekološko – obrazovni kamp! Učestvuju 103 mališana srpskog porekla iz dijaspore i regiona

Podeli vest

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa Republike Srbije s dijasporom Đorđe Milićević otvorio je danas u Đačkom domu u Subotici ekološko – obrazovni kamp na kom učestvuje 103 mališana srpskog porekla iz dijaspore i regiona.

Ministar Đorđe Milićević je istakao da je cilj ovog kampa da približimo prirodu deci, da ih podučimo važnosi očuvanja životne sredine i održivog razvoja. Da naučimo kako da se brinemo o prirodi, jer je ona naš najveći saveznik i nasleđe koje moramo čuvati za buduće generacije.

Posebno mi je drago što je ovde sa nama toliko mladih učesnika, koji su stigli iz različitih delova Evrope. Vaše prisustvo ovde svedoči o tome koliko je snažna veza između našeg naroda, bez obzira na geografsku razdaljinu koja nas deli.

Ove godine će 5000 vaših vršnjaka boraviti u Srbiji, deliti znanje i iskustva, graditi nova prijateljstva i to je nešto što će vam ostati čitav život. Važno je da gradite zajedništvo, taj duh prijateljstva i da nikada ne zaboravite šta je to što vas sve okuplja. Gde god živeli zajednički imenitelj je Srbija koja nas okuplja.

 

"Posebno mi je drago što su sa nama mališani iz Štrbca, deca iz južne srpske pokrajine i uvek treba da znate da srce svakog od nas, srce svakog srbina gde god živeo, uvek kuca za vas i da će uvek biti uz vas, ma koliko bilo teško. Imaćete priliku na ovom kampu ne samo da učestvujete u brojnim edukativnim i zabavnim aktivnostima, koje će vam pomoći da naučite više o ekologiji, već ćete kroz druženje naučiti više o srpskoj tradiciji, kulturi, našem prelepom pismu ćirilici, a siguran sam i da ćete usavršiti svoje znanje srpskog jezika.

Draga deco, želim vam da uživate u svakom trenutku koji provedete ovde, da učite i rastete, da se družite i zabavljate. Neka ovaj kamp bude mesto na kojem ćete stvoriti uspomene koje će vas pratiti celog života. I na kraju, draga deco, molim vas da uvek znate, gde god živeli, da ste pripadnici jednog ponosnog srpskog naroda.

Da je Srbija vaša kuća i da su vam vrata ovde uvek otvorena, vi ste najbolji Ambasadori naše države. Mi očekujemo samo jedno, da kada završite školovanje, razmislite da se vratite u Srbiju, a mi vas ovde u Srbije uvek čekamo širom raširenih ruku. Budimo jedinstveni gde god bili! Živela Srbija! Živela naša mladost!" – istakao je ministar Đorđe Milićević na otvaranju letnjeg kampa u Subotici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Otkriven pravi cilj posete Netanjahua Americi! Tramp je jedini čovek koji može da spreči masovni nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Otkriven pravi cilj posete Netanjahua Americi! Tramp je jedini čovek koji može da spreči masovni nuklearni rat? (VIDEO)

Da li će biti rata ili neće, a ako će biti, pod kojim uslovima? Ako pitate Donalda Trampa, on zna da će doći do velikog rata na Bliskom istoku ako on ne dođe na vlast. Ako izaberu Trampa, navodno, rešiće se svi svetski problemi, ali ako on ne bude izabran, čovečanstvo će se suočiti sa Trećim svetskim ratom. Na ovu temu u "Info danu" govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i filozof, prof. dr Boris Bratina.

28.07.2024

16:39

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija