• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.08.2024

10:51

(VIDEO) DEBAKL TAJKUNSKE NOVINARKE! Novakovićeva htela da isprovocira Vučića, dobila lekciju koju će dugo pamtiti!

Tanjug / printscreen

Politika

(VIDEO) DEBAKL TAJKUNSKE NOVINARKE! Novakovićeva htela da isprovocira Vučića, dobila lekciju koju će dugo pamtiti!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić očitao je bukvicu i odgovorio na provokaciju novinarke N1 Ane Novaković i ukazao na neverovatne razmere neznanja tajkunskih medija.

Predsednik je na konferenciji u Vili Mir, kao što je Informer već pisao, opoziciji poslao ponudu za referendum o opozivu predsednika Republike, o čemu je pitanje pokušala da postavi tajkunska novinarka.

 

Novakovićeva je tvrdila da ne postoje zakonski i ustavni okviri po kome bi mogao da se raspiše referendum o predsedniku, na šta je predsednik žestoko odgovorio demonstrirajući briljantno pravno znanje.

Foto: printscreen

 

- Naš ustavopisac i ustavotvorac je bio malo mudriji, pa ne dozvoljava jednoj trećini poslanika da odlučuje o tome hoće li izabrani predsednik, kao neko ko ima najveći legitimitet u zemlji, biti opozvan ili ne. Imate pravo na opoziv predsednika Republike, ne na referendum da li ga volite ili ne. Imate pravo na opoziv predsednika Republike, za to vam nije dovoljna jedna, već dve trećine poslanika - objasnio je šef države i dodao je da je spreman da pomogne ljudima u opoziciji koji to žele da dođu do te dve trećine.

- Zamoliću svog prijatelja Miloša Vučevića da poslanici SNS prihvate taj zahtev i da se ide u proceduru opoziva predsednika republike, koja mora da prođe referendomsku proceduru sa odgovorom da ili ne, ili za ili protiv. Sve što sam rekao je u skladu sa Ustavom predsednika Republike - konstatovao je predsednik.

Kako je šef države odgovorio na provokacije tajkunske novinarke pogledajte u snimku od 50.21.

Pomoć roditeljima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će dati sve od sebe da zakon koji se tiče roditeljskog dodatka i koji treba da stupi na snagu 1. novembra važi retroaktivno ili da se pronađe drugi način da se povećanje odnosi i na roditelje koji su dobili decu ranije ove godine.

On je na pitanje N1 o mogućnosti da zakon važi retroaktivno o čemu je ranije govorio, te da se roditeljima koji su dobili decu početkom godine sredstva dodele naknadno, odgovorio da je srećan što su zaintresovani za tu temu, ali je i upitao da li je neko od onih koji dođu kod njih u studio dobio pitanje zašto je roditeljski dodatak u njhovo vreme bio 309 evra, a kod "zlikovca Vučića 4.336 evra, ili kod tebe 1.209, kod Vučića 6.400, pa kod tebe 2.170, a kod Vučića za treće dete 21.000 evra, pa kod tebe 2.500, a kod Vučića 27.000 evra".

- Imamo problem sa retroaktivnošću. Pitanje je kako bi na to reagovao Ustavni sud, ali vam obećavam da ću dati sve od sebe da važi retroaktivnost od, ja sam tada rekao od maja ako se ne varam, jer mislim da je moja reč važna - rekao je Vučić.

Poručio im je i da se ne sekiraju, jer su danas dobili sve, kako je naveo, "i referendum, i opoziv onog koliko toliko želite da mu vidite leđa".

- Sve ste dobili. Samo vam još malo naroda fali...Dakle, daću sve od sebe i zamoliti ljude u vladi, zamoliti i vrhunske pravnike da pokušaju da pronađu rešenje, jer uvek je potrebno bežati od retroaktivnosti, pa da napravimo ili da nađemo neku drugu varijantu kako bismo tim ljudima tu razliku mogli da nadoknadimo. Ali gledaćemo da ljudi koji su od 1. maja dobili dete, drugo, treće, četvrto, prvo da im ne ostanemo dužni, da ne dobiju manje od onih koji će se roditi posle 1. novembra - rekao je predsednik.

Šta je predsednik Srbije rekao o tajkunu Draganu Šolaku, pročitajte u posebnoj vesti.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Putin će imati samo jedan uslov za okončanje rata! Zelenski je uveo čitav ukrajinski narod u propast, a državu u nestajanje!
Live TV

Putin će imati samo jedan uslov za okončanje rata! Zelenski je uveo čitav ukrajinski narod u propast, a državu u nestajanje!

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je počeo da dopušta mogućnost mirovnih pregovora sa predsednikom Rusije, Vladimirom Putinom, zbog verovatnog dolaska Donalda Trampa na vlast u Americi, piše Onet pozivajući se na poljskog politikologa Vitolda Sokalu. Ova saznanja i pitanje da li će do pregovora uskoro i doći komentarisali su Ivan Ivanović iz SNP "Naši" i putem video-linka bivši protivterorista i dobrovoljac u ratu u Donbasu Radomir Počuča.

02.08.2024

12:35

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Milica poražena od Izraelke! Srpkinja ide u borbu za bronzu na OI!
Olimpijske igre

Milica poražena od Izraelke! Srpkinja ide u borbu za bronzu na OI!

Srpska džudistkinja Milica Žabić (30) poražena je od predstavnice iz Izralea Raz Herško (26), u kategoriji preko 78 kilograma. Ona će od 16 časova u repasažu pokušati da stigne do bronzane medalje sa dve pobede. Prva rivalka biće joj Japanka Sone Akira, a u slučaju da pobedi, za medalju će se boriti protiv bolje iz duela Larisa Cerić (Bosna i Hercegovina) - Kim Ha-jun (Južna Koreja).

02.08.2024

12:24

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21