• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.08.2024

11:15

Ovim pogromom počinjena su dva genocida nad srpskim narodom! Oglasio se Gujon povodom godišnjice zločinačke akcije "Oluja"

Aleksandar Jovanović Cile

Politika

Ovim pogromom počinjena su dva genocida nad srpskim narodom! Oglasio se Gujon povodom godišnjice zločinačke akcije "Oluja"

Podeli vest

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon oglasio se povodom godišnjice zločinačke akcije Oluja.

- Navršava se 29. godišnjica od najvećeg etničkog čišćenja na ovim prostorima još od vremena drugog svetskog rata. Zločinačkom akcijom Oluja iz svojih domova proterano je preko 250.000 Srba u kilometrima dugačkoj koloni, bombardovanoj i obasipanoj artiljerijom.

Preko 2000 ljudi je ubijeno i nestalo, dok je više od 40.000 stambenih i privrednih objekata, kao i 78 crkava i preko 900 spomenika srušeno, spaljeno i uništeno do temelja.

Ovom sramnom i zločinačkom akcijom, hrvatsko vojno i političko rukovodstvo na čelu sa Franjom Tuđmanom dovršilo je započeti projekat Ante Pavelića o stvaranju etnički čiste hrvatske države.

Činjenicu da su ovim pogromom počinili ne jedan, nego dva genocida nad srpskim narodom u dvadesetom veku, političko rukovodstvo Hrvatske danas pokušava da zamaskira sponzorstvom sramne rezolucije o genocidu u Srebrenici, i nametanjem opasnog narativa da je žrtva zapravo krivac.

Protiv ovakvog delovanja moramo se boriti stalnim snaženjem kulture sećanja o stradanju srpskog naroda u svojoj večnoj borbi za slobodu i identitet. To je upravo ono što je pokrenuo Predsednik Vučić kroz obeležavanje važnih datuma koji vraćaju ponos i dostojanstvo narodu, ali i onih koji podsećaju na tragične događaje iz prošlosti, kako se kroz poznavanje svoje istorije stradanje srpskog naroda ne bi ponovilo. Prateći ovaj pravac, Kancelarija za javnu i kulturnu diplomatiju čiji sam direktor će uvek i na svakom mestu podsećati na žrtve svih stravičnih zločina počinjenih nad srpskim narodom i raditi na očuvanju i jačanju srpskog kulturnog, duhovnog i istorijskog identiteta - napisao je Gujon.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija