• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.08.2024

11:49

Nova provokacija Aljbina Kurtija: Hitno se oglasila Partija Kosovskih Srba

printscreen

Politika

Nova provokacija Aljbina Kurtija: Hitno se oglasila Partija Kosovskih Srba

Podeli vest

Partija Kosovskih Srba oglasila se povodom još jedne provokacije u režiji samozvanog premijera Aljbina Kurtija.

Kako se ocenjuje u saopštenju, namera vlade Kosova* da jednostrano otvori glavni most na Ibru u Kosovskoj Mitrovici, predstavlja otvorenu provokaciju i direktnu pretnju miru. 

- Most na Ibru u prošlosti, a i danas je tačka sukobljavanja i podela koje se ne mogu izbrisati nasilnim i jednostranim akcijama, već isključivo dijalogom i komunikacijom. Nasilne i jednostrane akcije mogu samo da dovedu do novih tenzija i nasilja, a to i jeste krajnji cilj vlade Kosova*. Pozivamo KFOR da se vrati okvirima i poštovanju Rezolucije 1244 UN-a, koja je jedini važeći pravni akt na Kosovu i Metohiji i ne dozvoli jednostrane i potencijalno opasne akcije militanata iz vlade Kosova*. KFOR ima potpunu odgovornost za posledice koje mogu da nastanu jednostranim otvaranjem glavnog mosta u Kosovskoj Mitrovici! - ističe se u postu objavljenom na Fejsbuku.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija