• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.08.2024

11:58

TEROR ROSU PO NALOGU KURTIJA! Srbi maltretirani pred decom i unucima: Oni su uhapšeni u selu Pasjane!

EPA

Politika

TEROR ROSU PO NALOGU KURTIJA! Srbi maltretirani pred decom i unucima: Oni su uhapšeni u selu Pasjane!

Podeli vest

Po direktnom nalogu Aljbina Kurtija, jutros je u Kosovskom Pomoravlju, u selu Pasjane uhapšeno četvoro Srba i to - Dragan Cvetković, Dragan Ničić, Miloš Šošić i Slobodan Jevtić, pod lažnim optužbama za navodne ratne zločine iako je reč o ljudima koji godinama mirno, bez ikakvih problema žive na svom kućnom pragu.

Prema rečima očevidaca i njihovih porodica, ROSU policija je prilikom hapšenja kod sebe imala spiskove Srba, a nije pokazala nikakve naloge za pretres što jasno govori da su privedeni arbitrarno, po političkom ključu na osnovu tajnih spiskova.

Jutrošnjim upadima kuće srpskih domaćina, albanski policajci vršili su premetačinu, razbijali vrata, udarali i maltretirali starije ljude u prisustvu njihove dece i unučadi. Za sve uhapšene odmah je obezbeđena besplatna pravna pomoć.

Slobodan Jevtić bio je oslobođen služenja vojnog roka zbog  slabog vida, a prilikom njegovog hapšenja maljem su razbijena ulazna vrata.

Dragan Cvetković je 90 odsto invalid kog su svojevremeno ranili Albanci i otac je lokalnog sveštenika, Dragan Ničić nastavnik je u penziji, a Miloš Šošić, prvi pripadnik KPS u Kosovskom Pomoravlju, što znači da je još pre 20 godina morao da prođe sve bezbednosne provere.

Dežurni srbomrzac Kurti nastavlja da sprovodi teror nad srpskim narodom i severno i južno od Ibra i to je jedino što zna da čini. Jasno je da novim hapšenjima u Pasjanu "antisrpski režim" iz Prištine želi da dovede do eskalacije situacije na terenu i da život Srba na Kosovu i Metohiji učini nepodnošljivim, a ponovo se na udaru našlo i Kosovsko Pomoravlje, sredina u kojoj živi najveći broj Srba.

Očigledno je da prištinski režim neosnovanim hapšenjima i napadima na sve srpsko ulazi u predizbornu kampanju, jer ništa osim patološke srbomržnje nema da ponudi, osim pritisaka i progona u svim srpskim sredinama sa jednim jedinim ciljem koji podrazumeva iseljavanje Srba sa Kosova i Metohije. 

Postavlja se pitanje kako međunarodnom faktoru i misijama nije jasno da na prostoru KiM ne postoji nikakva vladavina prava, da se Srbi hapse prema Kurtijevim tajnim spiskovima, prema kojima je kriv svako ko je Srbin i da se shodno tome vrše montirani procesi pod lažnim optužbama s ciljem konačnog etničkog čišćenja Srba!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija