• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.08.2024

17:10 >> 17:48

INFORMER NA LICU MESTA! Vučić obišao obnovljenu kasarnu u Loznici: Uverite se svojim očima koliko država ulaže

printscreen

Politika

INFORMER NA LICU MESTA! Vučić obišao obnovljenu kasarnu u Loznici: Uverite se svojim očima koliko država ulaže

Podeli vest

Država Srbija nastavlja sa ulaganjima u svoju vojsku, a najnoviji primer toga je obnovljena kasarna 1. brigade kopnene vojske, "Podnarednik Momčilo Gavrić", koju obilazi predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić trenutno obilazi obnovljenu kasarnu.

- Imaćemo minobacače od 120mm, protivoklopne i pešadijske čete. Stići će ono što sam mislio da ne može da stigne. Ovo je važno za celu Loznicu. Od Čačka do crnogorske granice bukvalno pušku nismo imali - rekao je.

Foto: printscreen

Aleksandar Vučić

On je odgovarao i na pitanja novinara o Rio tintu.

Oni su doveli Rio tinto, nisam ja. Uvek sam ja bio problem. Oni su sa njima pregovarali i menjali zakone u zemlji, ali za razliku od njih, ja donosim odluke u skladu sa interesima naroda. Imamo godinu, godinu i po dana da sve sagledamo.  Za mene je najvažnije da se osigura zdravlje naših ljudi, a drugi aspekt je puna zaštita životne sredine. Oni su i sami rekli preko svojih medija da ako Vučić to koristi, to će značiti da će Srbija biti jača. Naš je cilj i želja da zaštitimo naše ljude i njihovo zdravlje. Da odgovaram Lutovcu i budem cinik, nešto, pravo da vam kažem, nemam energije. Nešto nisam fasciniran tim ljudima - kaže Vučić.

Predsednik Srbije je istakao da je "svaka vrsta modernizacije u istoriji Srbije predstavljala izdaju".

1881. godine, kada je kralj Milan počeo izgradnju pruge Beograd-Niš, oni su mu rekli "ne damo naše šljivike, jer nam ne treba ova gvozdena zmija". U Srbiji svaka vrsta modernizacije i suprostavljanja zatupljenosti je predstavljala izdaju. Da li ćemo uopšte u tome učestvovati zavisi od toga hoćemo li mi u potpunosti moći da garantujemo zdravlje ljudima, čistu životnu sredinu ili ne. Ja ću da garantujem. Mi smo zemlju podigli u poslednjoj deceniji, kao nikada u njenoj istoriji - poručio je Vučić.

Foto: printscreen

Aleksandar Vučić

On je prokomentarisao i vest da hrvatska vojska nabavlja raketne bacače HIMARS od Sjedinjenih Američkih Država.

- Zamislite da smo mi nabavljali nešto tog tipa (kao Hrvatska HIMARS). Hrvatska ima pravo da se naoružava. Oni su dobili 12 polovnih "rafala" i HIMARS za tri godine. To je veoma precizno oružje. Ne znam zbog koga to donose, ali reč je o fantastičnom oruđu. Mi vam nismo pokazali ni šta sve imamo. Imaćemo mi mnogo iznenađenja u narednom periodu, ulažemo mnogo novca. Naša doktrina danas je mnogo složenija. Mi ćemo da jačamo i snažimo mnogo brže nego što oni to vide. Mi ćemo nabaviti mnogo više i nabavićemo izuzetno oruđe, malo brže u odnosu na te tri godine - ističe Vučić.

On je tokom obilaska ispitivao pripadnike Vojske Srbije imaju li dovoljno čizama, uniformi i opreme, kao i šta misle o kvalitetu borbenog vozila "Miloš". 

Kako ja kasarna izgledala nekad, a kako izgleda danas

Objekti koji se nalaze u sastavu kasarne bili su u stanju na nezavidnom nivou sve do izvođenja radova. Ruinirani, sa zarđalim limovima i polupanim prozorima, delovali su zaista tužno, ali nakon obnove, dobili su svoj novi sjaj i sada izgledaju u skladu s onim što naše trupe zaslužuju.

Koliko je razlika uočljiva, uverite se i sami:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)
Live TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)

Hrvatske snage proterale su, te 1995. godine, više od 250.000 Srba, a ubili oko 2.000. Zloglasna zločinačka operacija "Oluja" počela je u ranu zoru četvrtog avgusta. Bojana Vučić iz Zavičajnog kluba Kordunaša, profesorka Gordana Martinović Vujanović i dete "Oluje" Nemanja Mandić govorili su o paklu koji su proživljavali dok su, zajedno sa svojim porodicama, bežali u Srbiju pod naletom hrvatskih krvnika.

03.08.2024

17:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija