• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.08.2024

19:29

EMOTIVAN GOVOR PREDSEDNIKA VUČIĆA! "Mrak je pred zoru najgušći, ne služimo nikome, samo svom narodu"

TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs

Politika

EMOTIVAN GOVOR PREDSEDNIKA VUČIĆA! "Mrak je pred zoru najgušći, ne služimo nikome, samo svom narodu"

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je istorijski govor u Loznici povodom obeležavanja Dana sećanja na stradale u Oluji.

Prilikom izlaska na binu Vučić je dočekan ovacijama prisutnih, a potom je pozdravio sve zvanice i narod koji se okupio na Lagatoru.

- Deset godina je kako obeležavamo na svečan način ovaj zločin, najveće etničko čišćenje u Evropi od Drugog svetskog rata. Okupljamo se da obeležimo veliku srpsku tragediju, veliku nesreću. I 10 godina to radimo bez izuzetka, iako uvek imate "važnije stvari". A mi nikada ipak nismo imali važniju stvar od ovoga. Dani sećanja i tuge zbog izgubljene dece, ali i dani ponosa. Oni koji nas napadaju, koji se raduju svojoj velikoj pobedi nikada neće moći da razumeju da nije pobeda kada akciju vodite na tenku, a na njemu američki ambasador Piter Galbrajt, a suočavate se sa ženama, decom i starcima na traktorima. Oni kažu opet ćete na traktore, a ne razumeju da je traktor imenica mučenika, divnih i poštenih ljudi koji su morali da napuste svoja ognjišta. Niste baš tako hrabri, pomagali su vam ovi moćniji - rekao je predsednik.

Foto: Informer TV

 

Kaže da su pokušali da nas unize usvajanjem rezolucije kojom bi nas proglasili za genocidan narod.

- Govorili su ne, ne, ne, to je zbog individualnih zločina. Ne! Hteli su da nam stave žig genocidnog naroda. Ja znam kako je bilo pre 12 godina, političari nisu hteli ni da kažu ništa da se ne bi zamerili nekome. A mi smo se u UN pred celim svetom suprotstavili najmoćnijim silama sveta! I rekli Dosta je bilo! Dosta je bilo pritisaka na mali slobodarski narod! I pokazali smo kako jedna mala zemlja može da ih pobedi - istakao je Vučić.

Mi nećemo nikome da služimo, služimo samo svom narodu i svojoj zemlji, i to se nikada neće promeniti, rekao je predsednik na šta je pozdravljen aplauzom.

- Danas živimo neke druge vrednosti, iskrivljene i nakaradne. Hoće da nas nauče da je "woke" pokret budućnost, da kada budu trčali na Olimpijadi oni drugi mogu da voze i motor. Da u boksu muškarac može da tuče ženu. Mi nismo za te vrednosti! Poštujemo vas, ali hoćemo da imamo svoju zemlju i svoje vrednosti - rekao je on.

Vučić je rekao da moramo menjati sebe, da više učimo i radimo, kako bismo nastavili da pobeđujemo.

- Kao što je Mile rekao, svaki put kada je Srbija rasla, oni su nas napadali. I ne moram ja da vam kažem, otvorite njihove medije, sve što oni napadnu, to je dobro za Srbiju. Videli ste danas i juče, nabavljaju Hrvati od Amerikanaca HIMARS-e. Zamislite da smo mi nešto slično nabavili. Rekli bi da se Srbija sprema za rat i sukobe. A ja da pitam zašto su nabavili HIMARS-e. Austrija i Srbija su dve neutralne zemlje. Sigurno nisu zbog Austrije - rekao je predsednik.

Istakao je da ćemo i mi nabaviti nove sisteme naoružanja, i još jednom je zapitao zbog koga su nabavili to oružje.

- Mi moramo napredovati, moramo da se menjamo još brže i više. Bez našeg rada i truda nema napretka za ovu zemlju! Dragi krajišnici, vama hoću da se zahvalim. Da vam se zahvalim na tome što ste uvek bili uz svoju Srbiju. I što ste doprineli izgradnji modernog društva i države Srbije od kada ste u nju došli - rekao je predsednik.

Foto: Foto: Informer

 

Vučić im se zahvalio što Srbiju vole isto kao i oni koji su u njoj rođeni, i naglasio je da nema razlike među Srbima.

- Srbin je isti bio on iz Knina, Pirota, Prištine iz Loznice. Nikada nas nećete podeliti niti uništiti srpski narod! A onima koji se podsmevaju traktorima, da poručim - Neće više biti ni pogroma, ni progona, ni traktora. Garantujem vam kao predsednik Srbije. A našoj braći na KiM da poručim: "Mrak je pred zoru najgušći!"

Predsednik dodaje da su tri faktora najvažnija - Pod jedan, Srbija je danas ponosita zemlja dostojanstvenih ljudi, i nije ničiji patuljak ni patrljak.

- Pod dva, u Srbiji se danas mnogo bolje živi, i moramo sebi postavljati velike ciljeve da sustignemo one koji su stotinama godina bili ispred nas. I pod tri, moramo da se ujedinimo, bar da razumemo elementarne nacionalne ciljeve, da nam država ide napred. U skladu sa time, večeras dragi prijatelji, narode, da vam se zahvalim, jer vi niste došli ovde zbog ličnih interesa, niti ste ostali po kafićima. Niste došli ovde da rušite svoju državu, već da podržite svoju zemlju, svoju Srbiju i Srpsku. Uvek je lako biti protiv nekoga, uvek je teško biti za nekoga, za svoju državu - istakao je Vučić.

Dodaje da teror i pogrom nikada nećemo zaboraviti.

- Neka žive naši Krajišnici, hvala vam na ogromnoj podršci. Ovo je skup naroda koji voli Srbiju, voli Srpsku, voli srpski narod. Mnogo vas volim, hvala vam na svemu! Živela Srpska, živela Srbija - rekao je predsednik, na šta je pozdravljen gromoglasnim aplauzom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)
Live TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)

Hrvatske snage proterale su, te 1995. godine, više od 250.000 Srba, a ubili oko 2.000. Zloglasna zločinačka operacija "Oluja" počela je u ranu zoru četvrtog avgusta. Bojana Vučić iz Zavičajnog kluba Kordunaša, profesorka Gordana Martinović Vujanović i dete "Oluje" Nemanja Mandić govorili su o paklu koji su proživljavali dok su, zajedno sa svojim porodicama, bežali u Srbiju pod naletom hrvatskih krvnika.

03.08.2024

17:00

Hronika

"Nosila je blizance, gde je druga beba?": Komšija porodilje sa Vračara otkrio jeziv detalj - "Da nije druga beba u kontejneru?"
Hronika

"Nosila je blizance, gde je druga beba?": Komšija porodilje sa Vračara otkrio jeziv detalj - "Da nije druga beba u kontejneru?"

U Beogradu je otkriven šokantan slučaj nakon što je M. M. (39), porodilja u teškom stanju, dovezena u Ginekološko-akušersku kliniku "Višegradska". Prijem ove žene u bolnicu prijavljen je Ministarstvu unutrašnjih poslova, nakon čega je policija započela dalju istragu. Istraga je dovela policiju do stana na Vračaru, gde je M. M. živela. U stanu su pronašli mrtvu bebu.

03.08.2024

12:45

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija