• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

06.08.2024

09:55

"Da nema Đerdapa mi danas ne bismo imali struju"! Dekanka Rudarskog fakulteta o litijumu: Ispolitizovano pitanje

Printscreen

Politika

"Da nema Đerdapa mi danas ne bismo imali struju"! Dekanka Rudarskog fakulteta o litijumu: Ispolitizovano pitanje

Podeli vest

Dekanka Rudarsko-geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu Biljana Abolmasov kaže za RTS da je u javnost plasirano mnogo netačnih informacija o litijumu, koje nemaju veze sa rudarstvom i geologijom. Treba sačekati da se završi kompletna tehnička dokumentacija koja će biti i na državnoj revizionoj komisiji i na javnoj raspravi, navela je Biljana Abolmasov.

Pitanje iskopavanja litijuma u Srbiji je previše isplitizovano i potrebno je da se sačeka završetak izrade tehničke dokumentacije, rekla je dekanka Rudarsko-geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu Biljana Abolmasov, gostujući u Dnevniku RTS-a.

- Planska i projektna, odnosno tehnička dokumentacija, još nisu gotove i smatram da treba sačekati završetak izrade tehničke dokumentacije. Meni je potpuno jasno da je narod u ovom momentu jako zbunjen sa potpuno oprečnim informacijama koje dolaze sa raznih strana - rekla je dekanka Rudarsko-geološkog fakulteta.

Puno informacije je, kaže, netačno i neistinito i plasiraju ih ljudi koji nemaju nikakve veze sa rudarstvom i sa geologijom.

- Čini mi se da treba jednostavno malo stati sa svim ovim i sačekati da se završi kompletna tehnička dokumentacija koja će inače biti i na državnoj revizionoj komisiji i na javnoj raspravi. Mislim da je sada na neki način sve previše ispolitizovano i da treba ostaviti struku da završi svoj posao. Znači ne samo rudare, nego pre svega kolege sa Mašinskog, Tehnološkog, sa svih ostalih drugih fakulteta koji učestvuju ili koji pomažu kao konsultanti u izradi jednog vrlo ozbiljnog projekta - rekla je Biljana Abolmasov.

Ona je potom uporedila situaciju sa Đerdapom:

- Zamislite da smo svu ovu raspravu vodili kada je trebalo da se izgradi Đerdap jedan i Đerdap dva ili da se otvore kolubarski kopovi. Da li bismo danas imali struju s obzirom na to da se iz površinskih kopova doobija 75 odsto energije - upitala je dekanka.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija