• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.08.2024

20:16

Ići ćemo brže nego Mađari! Vučić: Od Beograda do Subotice za sat i 10 minuta

Printscreen

Politika

Ići ćemo brže nego Mađari! Vučić: Od Beograda do Subotice za sat i 10 minuta

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u pratnji ministra Gorana Vesića obilazi završne radove na železničkoj stanici Vrbas Nova.

Sa predsednikom radove obilazi i ministar Goran Vesić.

- Mi bi mogli do 25. novembra da to otvorimo - kazao je Vučić.

Vesić je rekao da 23. septembra kreću probe i testiranja.

- 48 miliona dolara je koštalo - dodao je Vesić.

- Naša pruga će ići brže nego mađarska, ići će 200 km na sat, a njihova je 160 - dodao je Vučić, te istkao da će se od Beograda do Subotice ići sat i 10 minuta.

Predsednik je zamolio izvođače iz Kine da do 2025. omoguće i korištenje njihovih vozova.

- Ako dogovorimo sa Kinezima, samo bi nam deo do Bogojeva ostao - rekao je Vučić, te dodao da bi cela Vojvodina bila promrežena modernim prugama.

Predsednik je ukazao izvođačima da je jedna deonica veoma potrebna da se doda, a u pitanju je produžetak pruge prema Kikindi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Milione koje dobija za rat, Zelenski troši na kupovinu vinograda! Ukrajina nestaje kao država, a predsednik je najveći ratni profiter!
Live TV

Milione koje dobija za rat, Zelenski troši na kupovinu vinograda! Ukrajina nestaje kao država, a predsednik je najveći ratni profiter!

Potpuna histerija Zapada je ono što smo mogli da vidimo u proteklih 48 sati. Oni više nemaju načina da se izbore i sve što se dešava ide u korist ruskoj strani. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i pilot u penziji. Uživo u program javio se i urednik "Srbija tajms" Antonije Kovačević koji je komentarisao situaciju u Americi pred predsedničke izbore.

07.08.2024

22:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija