• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.08.2024

20:49

Pukao protest đilasovaca kod Vlade Srbije! Skup se polako osipa, ostalo desetak ljudi, saobraćaj pušten

Printskrin

Politika

Pukao protest đilasovaca kod Vlade Srbije! Skup se polako osipa, ostalo desetak ljudi, saobraćaj pušten

Podeli vest

Grupa ekstremista koja se protivi litijumu i kompaniji Rio Tinto došla je večeras ispred zgrade Vlade Srbije, gde je saobraćaj na raskrsnici Nemanjine i Kneza Miloša bio blokiran.

Oni su kao razlog naveli nezadovoljstvo zbog hapšenja aktivista koji su sinoć učestvovali u blokadama železničkih stanica "Prokop" i "Novi Beograd", a na protest je došlo oko 100 ljudi.

Već oko 20.30 večeras ostalo je nešto više od deset ljudi, a naš reporter je bio na licu mesta.

- Saobraćaj u Nemanjinoj i u Kneza Miloša i dalje stoji. Primetan je manji broj aktivista, ali blokiraju raskrsnicu. I dalje nemamo informaciju da li planiraju da ostanu tu do jutra - rekao je reporter Informer TV.

Foto: Printskrin

 

Oko 20 i 50 kako javlja naš reporter, saobraćaj je normalizovan i vozila se kreću ulicama koje su bile blokirane.

Ranije danas ispred Policijske uprave za Grad Beograd u Bulevaru Despota Stefana okupila se manja grupa ljudi, koja je, kako su rekli, došla da pruži podršku privedenima posle sinoćnjih protesta protiv najave iskopavanja litijuma i kompanije Rio Tinto.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštio je ranije danas da je posle sinoćnjeg protesta, privedeno 14 lica zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela. 

Dodao je da su tri lica privedena zbog sumnje da su izvršili prekršaje, a dva lica koja su strani državljani.

- Biće podnete krivične prijave i prekršajne prijave za sve počinioce tih dela -  rekao je Dačić.

Predsednica Prekršajnog suda u Beogradu Olivera Ristanović izjavila je da su tri osobe privedene tokom demonstracija protiv iskopavanja litijuma i da je za dve doneta odluka o kazni zatvora od 30, a za treću 40 dana.

Ristanović je za Tanjug rekla da su te tri osobe optužene za narušavanje javnog reda i mira drskim i bezobzirnim ponašanjem. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Novi napad na Trampa?! Šta se ovo dešava u Americi?
Planeta

Novi napad na Trampa?! Šta se ovo dešava u Americi?

Štab za kampanju bivšeg predsednika SAD i republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa saopštio je da je bio meta hakerskog napada i da sumnja da su iranski akteri umešani u krađu i distribuciju osetljivih internih dokumenata.

11.08.2024

21:46

Oglasio se Zelenski! "Napad na Kursku oblast je ispravan!"
Planeta

Oglasio se Zelenski! "Napad na Kursku oblast je ispravan!"

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je danas da je Rusija tokom leta, iz svoje zapadne Kurske oblasti, izvela skoro 2.000 granatiranja na oblast Sumi u Ukrajini, nakon čega je, kako je naglasio, usledio "pravičan" ukrajinski odgovor.

11.08.2024

20:38

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23