• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.08.2024

11:35

Premijer Vučević o Kurtijevom paklenom planu: Imamo posla sa čovekom koji je učenik Adema Demaćija i koji živi za veliku Albaniju!

informer/reuters

Politika

Premijer Vučević o Kurtijevom paklenom planu: Imamo posla sa čovekom koji je učenik Adema Demaćija i koji živi za veliku Albaniju!

Podeli vest

Premijer Miloš Vučević izjavio je danas da željom za otvaranjem mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici Aljbin Kurti hoće da izazove rat!

- Dobro je da zemlje Kvinte stave Kurtiju do znanja da je to opasan potez. Nisam siguran da neki koji su dosta glasno tihi, koliko god da to sad zvučalo kontradiktorno, negde ga prećutno ne podržavaju. On pravi ozbiljnu kampanju za izbore koji će biti u januaru, februaru u pokrajini i on priprema priču koja njemu donosi političke poene. On ne može da priča o tehnološkim parkovima, auto-putevima, kliničkim centrima, on ne može da priča o povećanju plata i penzija, Ekspu, on mora da ide sa pričom da će rešiti srpsko pitanje na Kosovu, odnosno da, kako on to kaže, zaokruži suverenitet onoga što on vidi da je njegova država - rekao je premijer Vučević i dodao: 

- Zato i udara uglavnom na Srbe koji su kompaktno na Severu, da bi pokazao da su svi nesigurni. Mi imamo posla sa čovekom koji je bio učenik Adema Demaćija, koji čvrsto veruje u to što radi. On živi da protera Srbe. On živi za veliku Albaniju - rekao je premijer. 

-Veoma je teška situacija za državu, konstatovao je premijer Vučević i dodao da je dijalog gotovo zamro.

- Kurti svaki put podiže lestvicu. Tablice, zabrana robe, zabrana hrane, pa zabrana lekova, zabrana dinara, zabrana patrijarhu da uđe, monoentička policija na severu, lažni gradonačelnici, prevara oko opoziva gradonačelnika, najveća prevara je ZSO koju nisu formirali više od 11 godina. Vidite da je to niz poteza koje su vodile ka eskalaciji na terenu. Mi imamo opciju da insistiramo na dijalogu koliko god da je on mučan, težak i nepravičan. Druga opcija je da idemo u sukob. Nije problem albanski koji nije mali, ali ako se opredelimo za tu opciju, onda nema letovanja, nema Evrovizije, nema Evro lige u košarci... Onda su u ratu. Onda nema tog modela života. I dan-danas postoje crvene linije. Ali se nadam da nećemo ići ka crvenoj liniji. To Kurti hoće. On hoće eskalaciju i sukob pre američkih izbora. Mi smo većinski narod brojčano. Nije normalno da manji narod toliko maltretira većinski narod - podvukao je Vučević.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija