• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Inrormer

16.08.2024

14:59

Ratko Mladić imao krvarenje u mozgu! Advokat generala otkrio crne detalje iz Haga!

EPA / printscreen

Politika

Ratko Mladić imao krvarenje u mozgu! Advokat generala otkrio crne detalje iz Haga!

Podeli vest

Uživo u program Informera javio se advokat generala Ratka Mladića . On je govorio o tome da se Mladić nalazi u jako lošem zdravstvenom stanju, a da mu Holandija osporava adekvatno lečenje.

Advokat Ratka Mladića Branko Lukić javi se putem vajber poziva u program gde je komentarisao situaciju u kojoj se nalazi general Ratko Mladić.

Vesti su katastrofalne kao i obično iz Haga. General Mladić je pao dok mu je sin bio u poseti. On je teško bolestan. Trebalo bi da bude pušten na lečenje u Srbiju ili u Rusiju. Mi smo to tražili, ali oni to nisu ispoštovali. On je ležeći pacijent. Vrlo retko može da ustane iz kreveta, ali to Hagu ništa ne znači. Oni i dalje sprovode torturu nad našim ljudima. On je ustao iz kreveta da ide na posetu, tada je pao, pa ga sin nije ni video. Kažu da je imao krvarenje u mozgu. On je pri svesti, ali ne može da funkcioiše bez tuđe nege i pomoći. Mi stalno tražimo i insistiramo, ali ne nailazimo na razumevanje od strane tribunala. Dobili smo odgovor da smo odbijeni. Oni kad odbiju nemaju potrebe da kažu zašto odbijaju. Mi ne možemo ništa drugo nego da im smetamo. Ponovo ćemo tražiti naravno. Naše reči padaju na gluve uši, kao i tokom suđenja. On je bio prebačen u civilnu bolnicu. Možete da zamislite kako to izgleda za ljude sa naših prostora. Ponovo ćemo da tražimo da puste Mladića da se leči u adekvatnoj medicinskoj ustanovi. Verujemo da mora da bude pušten na adekvatno bolničko lečenje koje nema u Holandiji - rekao je advokat.

On je rekao da general nikada ne bi priznao da mu je loše, čak i ako svi vide da jeste.

On mora mene da nazove da bismo se čuli. A on je čovek koji nikoga ne opterećuje. Ja sam mu jedini izvor koga može besplatno da zove, ali on to retko radi. Jedini kontakt mi je preko njegovog sina. On nikada ne kuga. Kada se onesvesti iza nas u sudnici, on će reći dobro sam. Kako god se oseća, on će reći da je dobro. Mi znamo da je loše, ali on nije čovek koji će da kuka i da kaže da je loše. Objektivno znamo da nije dobro i da je jedva živ - rekao je Lukić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija