• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.08.2024

11:08

A gde vam je vodeni top?! Dačić otkrio kakve naredbe je dobijao od Tadića tokom protesta 2008. godine!

ATAIMAGES/Informer

Politika

A gde vam je vodeni top?! Dačić otkrio kakve naredbe je dobijao od Tadića tokom protesta 2008. godine!

Podeli vest

Gost emisije "Kolegijum" na Informer televiziji je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, koji je tom prilikom prokomentarisao izjavu lidera Socijaldemokratske stranke i bivšeg predsednika Borisa Tadića.

Naime, kada se pomenila intervencija policije tokom protesta 2008. godine kada je ubijen Ranko Panić, ministar Dačić je objasnio da je takva intervencija bila naređenje Predsedništva da policija brutalno deluje protiv demonstranata. Međutim, lider SDS-a Boris Tadić izjavio je da je ta informacija netačna, te mu je Dačić brutalno poručio da on laže!

- Naravno da laže, kada vi imate instrukciju iz Predsedništva, instrukcija je takva da niko ne sme da dođe do RTS-a i upotrebiti sva sredstva da se to spreči. Tada je bilo upotrebe gumenih metaka, intervencija Žandarmerije i bila je brutalna jer je Ranko Panić tada nastradao. Čak je i Aleksandar Vučić bio žrtva tada - rekao je Dačić i dodao: 

- Samo da podsetim da je to bio dan kada je Karadžić bio u zemlji, posle te intervencije sutradan u ranim jutarnjim časovima je bio izručen.

Kako navodi, predsednik Srbije Aleksandar Vučić tada je bio jedan od lidera opozicije i policija je evidentno mogla da ga prepozna. 

- Nemoguće je da tada policija nije mogla da prepozna Aleksandra Vučića, jer je tada bio vođa opozicije. Kokeza je tada štitio Vučića, ali nije Kokeza tad bio cilj - rekao je Dačić.

Foto: Pedja Milosavljević

 

Naš gost ističe da postoji velika razlika u delovanjima policije tokom protesta 2008. godine i onog koji se desio nedavno kada su na Đilasovim i Šolakovim protestima grupa njihovih simpatizera blokirala međunarodne saobraćajnice.

- Ako poredite sada intervenciju policije na proteklim protestima, nije bilo primene nikakve sile! A šta je razlog? Blokada međunarodnih saobraćajnica! A kada je bila blokada RTS-a, Tadić me je pitao: A gde je vama vodeni top?! Kada Miki Rakić zove Veljovića, a ja sam prisutan, ovaj ustane da primi naredbu, to je jedna linija rukovođenja koja je takva tada bila. Zašto sada neko govori da nije tako, kada se to tako desilo?! Svi su to videli! Ko je od lidera opozicije sada povređen negde? Ko je bio žrtva?! - rekao je Dačić.

Osvrnuo se i na izjavu jedne opozicionarke koja je optužila policiju da je bila agresivna.

- Kako ona navodi, ti agresivni policajci nisu izvadili nigde pendrek! Sve što je ranije bilo najavljeno sa njihove strane je bila laž. Prvo su najavili da će ići do Višegradske, a onda su se vezali za prugu! Nije moguće da se na takav način funkcioniše u jednoj državi. Čak i ta šetnja bila u redu, ali ne možete da blokirate međunarodne saobraćajnice. Svi učesnici su identifikovani, obavljeni su razgovori, nema represije, ali svako mora da odgovara za svoje postupke - rekao je ministar Dačić.

Foto: Pedja Milosavljević

 

Ističe da će protiv svakog ko je izvršio krivično delo biti podneta prijava, ukoliko već i nije.

- Njih je policija privela, i predala Tužilaštvu. Generalno ne treba politizovati te situacije, ako je počinjeno krivično delo ili prekršaj, podnese se prijava u redovnom postupku, ali svakako ne treba politizovati, ali ne vidim razlog što bi se krivično delo politizovati - rekao je ministar i dodao:

- Protiv svih koji su prekršili zakon, policija je ili već podnela ili će podneti krivične prijave.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

Imate grčeve u nogama? Evo šta može da vam pomogne
Zdravlje

Imate grčeve u nogama? Evo šta može da vam pomogne

Ako ste primetili da vas često "hvataju" grčevi u nogama, ne brinite se, jer je ovaj problem mnogo češći leti. Grčevi se, kako objašnjavaju fizioterapeuti, javljaju usled dehidratacije, gubitka elektrolita zbog znojenja, dugog sedenja, pa samim tim i zbog loše arterijske ili venske cirkulacije.

18.08.2024

10:00

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija