• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.08.2024

18:01

SAZNAJEMO! Evo ko stoji iza lažnog naloga "Pelivana" sa kojeg je vređan predsednik Srbije

printscreen

Politika

SAZNAJEMO! Evo ko stoji iza lažnog naloga "Pelivana" sa kojeg je vređan predsednik Srbije

Podeli vest

Neposredno pošto se u medijima prethodnih dana pronela vest da su vlasnicima beogradske poslastičarnice „Pelivan“, inače najstarije poslastičarnice na Balkanu, preko telefona upućene uvrede na nacionalnoj osnovi od strane izvesne ženske osobe, a što su oni prijavili nadležnim organima, vlasnike „Pelivana“ je posetio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji im je tom prilikom pružio snažnu podršku i ohrabrenje da nastave sa radom, opisujući „Pelivan“ kao deo zajedničke baštine ne samo Beograda, već čitave Srbije, i simbol ljubavi, zajedništva i poštovanja koje traje više od jednog i po veka.

Predsednik Vučić je takođe tom prilikom uputio jasnu poruku da za pretnje koje su upućene vlasnicima „Pelivana“ nema mesta u našem društvu, te da je Srbija zemlja svih njenih građana, bez obzira na nacionalnu ili versku pripadnost, uz napomenu da su nadležni organi preduzeli sve potrebne mere kako bi zaštitili vlasnike ove poslastičarnice i osigurali da se takvi incidenti ne ponove.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

 

Nakon toga, sa lažnog naloga „Pelivan Beograd“ na društvenoj mreži „H“ (nekadašnji „Tviter“) plasirana je dezinformacija da su vlasnici ove poslastičarnice navodno bili pod velikim pritiskom da prime predsednika Vučića, te da im nije bio cilj politizacija navedene situacije i da je srpski predsednik to „iskoristio“, uz iznošenje gnusne uvrede na njegov račun.

Kako smo saznali iz pouzdanih izvora, ovaj nalog postoji od 2009. godine, a u trenutku objavljivanja pomenute dezinformacije i uvrede vođen je kao lični nalog crnogorskog državljanina Nikole Čelebića zvanog „Prijeki“ iz Podgorice.

Kako se da videti iz njegovih objava na društvenim mrežama, Čelebić preferira hedonistički način života, te se na objavljenim fotografijama može videti na luksuznim turističkim destinacijama, prilikom konzumacije skupocenih vina, a primetno je i da koristi lulu za duvan. Pri tome, samo na osnovu letimičnog pregleda lažnog naloga „Pelivan Beograd“ evidentno je da se radi o patološkom lažovu i internet zlostavljaču, protiv koga je navodno u prethodnom periodu podneta i krivična prijava Upravi policije u Podgorici, a zbog pretnji upućenih posredstvom njegovog drugog lažnog naloga na društvenoj mreži „H“, pod nazivom „Riga od Fere“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Da li ćemo uskoro jesti insekte? Okultna oligarhija zabavlja se eksperimentima nad ljudima! Nema kraja njihovoj bizarnosti!
Live TV

Da li ćemo uskoro jesti insekte? Okultna oligarhija zabavlja se eksperimentima nad ljudima! Nema kraja njihovoj bizarnosti!

Ono što nam se do juče činilo nemoguće, danas je došlo u Srbiju. Ako ovako nastavimo, ješćemo insekte! Zašto je Zapadu jako važno da uništi pravoslavnu crkvu u Rusiji i pravoslavlje uopšte? Na ovu temu u "Info danu" govorio je istoričar Goran Šarić. U drugom delu emisije priključili su se i Marko Lakić, novinar i ekonomista Nebojša Berak.

21.08.2024

19:24

Hronika

Za mržnju u Srbiji nema mesta! Ženi koja je pretila vlasniku poslastičarnice "Pelivan" određeno zadržavanje!
Hronika

Za mržnju u Srbiji nema mesta! Ženi koja je pretila vlasniku poslastičarnice "Pelivan" određeno zadržavanje!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za tehniku, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, Posebnim odeljenjem za borbu protiv visokotehnološkog kriminala uhapsili su Lj. K. (1968) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

21.08.2024

17:24

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija