• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.09.2024

21:50 >> 23:02

SPECIJALNI PROGRAM INFORMER TV O POKUŠAJU OTIMANJA DRŽAVE! Knežević: Srbija bi sutra ušla u EU da je priznala Kosovo i uvela sankcije Rusiji

Olga Gracun

Politika

SPECIJALNI PROGRAM INFORMER TV O POKUŠAJU OTIMANJA DRŽAVE! Knežević: Srbija bi sutra ušla u EU da je priznala Kosovo i uvela sankcije Rusiji

Podeli vest

Gost specijalnog programa Informer televizije, koji je vodio naš glavni urednik Dragan J. Vučićević, bio je Milan Knežević.

On je govori o pokušaju opozicije da otme vlast preko demonstracija.

- U Srbiji se samo traži povod za neki novi 5. oktobar. Prošle godine su, nažalost, bili neki drugi razlozi, pretprošle treći. Razlozi su različiti, ali su akteri isti. Ovo što se večeras desilo ja nisam ni znao da je protest. U svakom slučaju, Srbije je slobodna i demokratska zemlja koja garantuje pravo protesta. Mene zabrinjava što je pojačana ta neka aktivnost pokušaja destabilizacije otkako su otkrivena neka nalazišta dragocenih minerala. Da je Srbija kojim slučajem priznala takozvano Kosovo i uvela sankcije Rusiji, sutra bi ušla u Evropsku uniju. Ne bi bilo nikakvih poglavlja niti ispunjavanja bilo čega - rekao je Knežević.

Foto: Olga Gracun

Milan Knežević

On je komentarisao i određene crnogorske političare koji se stide da se izjasne kao Srbi.

- Za Jakova Milatovića smatram da se izjašnjava kao Srbin i da govori srpskim jezikom. Međutim, kad je postao ministar, on je u jednom intervjuu rekao da se oduvek izjašnjava kao Crnogorac. Imali smo mi Zdravka Krivokapića, on je 30. avgusta rekao da je 100% Crnogorac, 1. septembra 100% Srbin, a na kraju svog mandata je rekao da je oduševljen bugarskim modelom demokratije i da bi voleo da bude Bugarin. Tu imamo neku krizu identiteta i stida da se izjasniš kao Srbin. Imate vi u Crnoj Gori tu neke sistematske preglede u ambasadama pre nego što dobijete pečat da možete da uđete u crnogorsku vladu. Ovi koji su 2006. glasali za nezavisnu državu, od nje su napravili privatnu državu. Mi u ovom trenutku imamo samo turizam kao neku privrednu granu. Tri meseca traje, a nakon njih počinjemo da dižemo kredite - izjavio je Knežević.

Na pitanje da li je mislio da će država stati iza njega nakon što mu je zabranjeno da uđe u Hrvatsku, odgovorio je da je "pomislio da će mu biti zabranjen i ulazak u Crnu Goru".

Ja sam u jednom momentu pomislio da će mi zabraniti i da uđem u Crnu Goru, da budu u skladu sa spoljnom politikom. DPS i neki mediji su se veselili kao da smo ušli u Evropsku uniju kad mi je zabranjen ulazak (u Hrvatsku). Što se tiče Hrvatske, tamo ga neću ući dokle god se budu pevale ustaške pesme - naveo je Knežević.

Foto: Olga Gracun

Milan Knežević

On je komentarisao i navode da je premijer Crne Gore Milojko Spajić trošio državne resurse tokom svog boravka u Sen Tropeu.

- Dritan Abazović je pokušavao da sustigne Milojka Spajića u tim ljubavnim avanturama. Sad je pitanje ko je imao više tih avantura po svetu i više ušao u žensko biračko telo. Još nije išao put Južne Amerike i Eskima. Ja sam bio u Vrnjačkoj Banji s ovim penzionerima koji boluju od svega i svačega zajedno sa mnom, a Milojko Spajić je bio u Sen Tropeu. Ja često kritikujem Milojka Spajića, ali za Sen Trope ga ne treba kriviti je li on zloupotrebio državne resurse. On tvrdi da je došao bogat iz Singapura i da je trošio svoje resurse. Evo, neka Agencija za korupciju utvrdi. Dritan Abazović je politički Ron Džeremi Crne Gore. Sa svima je bio, osim sa mnom - kaže Knežević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)
Live TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)

Dragan Kojić Keba je imao sudski spor za utvrđivanje očinstva njegovog deteta, koje nije hteo da prizna. Taj incident pokreće pitanje o alimentaciji i svim sudskim procesima o starateljstvu, a na to su odgovorile su gošće Vikend info jutra, Ljiljana Jevremović, tekstopisac, advokat Tamara Nemčev Džinić i socijalna radnica Biserka Jakovljević.

01.09.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija