• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.09.2024

18:11

Simić: Rekao sam istinu - da ništa nisam radio nezakonito, ovo je pritisak pred izbore

ATA Images

Politika

Simić: Rekao sam istinu - da ništa nisam radio nezakonito, ovo je pritisak pred izbore

Podeli vest

Član Predsedništva Srpske liste Igor Simić preneo je da je na saslušanju u policiji rekao da ništa nije uradio nezakonito, niti činio bilo šta protiv bilo koga, te naveo da su pozivi za saslušanje koji su upućeni Srbima nakon upada policije u srpske institucije na severu vid pritiska uoči izbora na Kosovu.

"Rekli smo da ćemo se odazvati pozivu i svi smo se odazvali. Mi nemamo razloga da to ne uradimo, jer smo apsolutno sigurni da nismo uradili ništa protiv bilo koga. Ja sam ponosan što sam deo PIO fonda i što sam pomagao građanima da ostvare pravo na penziju. U tom smislu, smatram da sam činio dobro delo, a ne da sam učinio bilo šta protivzakonito ili upereno protiv bilo koga", rekao je Simić novinarima.

To je, ističe, jedina istina koju je rekao i danas tokom ispitivanja, kao što je uvek spreman da je ponovi.

"Ubeđen sam da je ovo najdirektnije povezano sa našim političkim pozicijama unutar Srpske liste i jedan vid pritiska, posebno ako se uzme u ozbir činjenica da se približavamo redovnim parlamentarnim izborima na Kosovu", naglasio je Simić.

Na pitanje novinara da li su mu u policiji rekli kakav bi mogao da bude tok događaja u ovom slučaju, odgovorio je odrično.

"Apsolutno nisu, ali sam ja rekao da sam dostupan i da ću se uvek odazvati pozivu, jer sam potpuno siguran da nisam uradio ništa protivzakonito, već da sam časno obavljao svoju dužnost. Na njima je da rade svoj posao, ja sam tu i uvek ću se odazvati pozivu", rekao je Simić, koji se u policijskoj stanici pojavio oko 16 sati u pratnji advokata Miloša Delevića.

Ranije danas saslušan je i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Ivan Zaporožac, a juče u policijskoj stanici u Severnoj Mitrovici saslušan je i bivši predsednik opštine Severna Mitrovica Milan Radojević.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Novi društveni sloj se pojavljuje u svetu! Depopulacija je najsumanutiji projekat vladara iz senke! (VIDEO)
Live TV

Novi društveni sloj se pojavljuje u svetu! Depopulacija je najsumanutiji projekat vladara iz senke! (VIDEO)

Nemačka antiimigraciona Alternativa za Nemačku (AfD) slavi istorijski uspeh, velikom pobedom u istočnoj državi Tiringiji, a malo joj je nedostajalo da osvoji i najviše glasova u drugoj državi, Saksoniji. AfD je u Tiringiji osvojio skoro trećinu glasova, devet procenata ispred konzervativne Hrišćansko-demokratska unija (CDU) i daleko ispred tri vladajuće nemačke stranke. Ovo neverovatno političko dešavanje za Informer je komentarisao akademik Dragan Radenović u "Info jutru".

05.09.2024

12:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

BRIKS pocepao dolar?! Istok traži novu alternativu američke valute!
Planeta

BRIKS pocepao dolar?! Istok traži novu alternativu američke valute!

Predložena nova valuta zemalja BRIKS-a, prema najnovijem analitičkom materijalu američke elektronske deoničke berze "Nasdak", može pomoći u jačanju ekonomske integracije zemalja te organizacije, ocenio je direktor Centralnog ekonomsko-matematičkog instituta (CEMI) Ruske akademije nauka Albert Bahtizin

05.09.2024

19:27

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija