• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.09.2024

15:16

Šutirao je i udarao nakon što je pitao za nacionalnost! Detalji napada na ambasadorku Srbije u Španiji

Twitter

Politika

Šutirao je i udarao nakon što je pitao za nacionalnost! Detalji napada na ambasadorku Srbije u Španiji

Podeli vest

Ambasadorka Srbije u Španiji Irena Šarac napadnuta je juče u ulici u kojoj stanuje, a počinilac je mlađa muška osoba, za koju se sumnja da je Albanac. Naneo joj povrede u predelu leđa. Sa skoro 24 sata zakašnjenja o napadu su se oglasili su se i španski mediji.

Kako su prenele tamošnje agencije, “ambasadorka Srbije je napadnuta nasred ulice u Madridu, nakon što ju je nepoznati čovek pitao za nacionalnost”. I sve to se dogodilo u nedelju oko 20 časova u Ulici Prinsipe de Vergara, u neposrednoj blizini Ambasade Srbije u Madridu.

 

- Čovek je u madridskom naselju Salamanka napao srpsku ambasadorku, nakon što ju je pitao za nacionalnost - saopštili su policijski izvori, a preneli su tamošnji mediji.

Kako dodaju, ambasadorka je odbila da podnese tužbu pred Nacionalnom policijom.

- Svedok napada je bio taj koji je obavestio policiju da je jedan čovek napao ženu nasred ulice, pa su se agenti odmah uputili na lice mesta. Prema prvim saznanjima, čovek je šutnuo srpsku ambasadorku i vređao je, nakon što ju je prethodno pitao za nacionalnost. Po svemu sudeći, u trenutku napada ambasadorka je razgovarala mobilnim telefonom na srpskom jeziku. Agenti su se dali u potragu po široj lokaciji, ali nisu uspeli da pronađu napadača - preneli su španski mediji.

Takođe, kako dodaju, uprkos ponudi španske policije, ambasadorka Šarac je odbila da joj se ukaže lekarska pomoć i da dođe do stanice policije kako bi podnela tužbu.

- Ni ovog jutra još nismo dobili nikakvu tužbu povodom ovog slučaja, ali policija nastavlja sa prikupljanjem informacija kako bi razrešila neugodan događaj. Ambasadorka Srbije se dobro oseća, ali ima povredu leđa - prenela je agencija EFE.

Oni su takođe napomenuli da je ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić tražio od španskih vlasti da istraže, pronađu i kazne napadača i navode srpske medije kako se, navodno, “radi o napadaču albanske nacionalnosti”.

Španci nisu propustili ni da upoznaju javnost sa biografijom srpske ambasadorke, rođene 1980. godine u Beogradu, koja se na funkciji u Madridu nalazi od aprila ove godine.

Podsetimo, ambasadorka Srbije u Španiji Irena Šarac napadnuta je juče u centru Madrida od strane mlađeg muškarca koji je, prema izjavama svedoka, albanskog porekla. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija