• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.09.2024

12:14

Vučić o terorisanju Srba na KiM: Kurti želi uništenje srpskog naroda, to je svima jasno!

Fotoilustracija/Tanjug

Politika

Vučić o terorisanju Srba na KiM: Kurti želi uništenje srpskog naroda, to je svima jasno!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima Srbije nakon sastanaka sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom i ambasadorom Sjedinjenih Američkih Držva u Srbiji Kristoferom Hilom.

- Mi smo danas imali dvosatne odvojene razgovore oko Kosova i Metohije, najpre sa Miroslavom Lajčakom, a zatim i sa američkim ambasadorom Kristoferom HIlom. Želim da kažem da ćemo narednih 72 sata se obratiti javnosti, govoriću o onome što Srbija zahteva, a zbog suštinskog i brutalnog napada na srpsko stanovništvo na prostoru KiM i šta je to pšto tzv. međunarodna zajednica nije ispunila, šta Srbija traži, šta je to što će Srbija da učini. Za očekivati je da sa dalekosežnim i veoma važnim predlozima izađemo i pred narodnu skupštinu Republike Srbije tokom oktobra meseca. Imaćemo mnogo bitnih sastanaka. Moraćemo da se borimo za poziciju Srbije u svetu, da tražimo saveznike. 

- Jasno nam je da Kurti želi uništenje srpskog naroda i progon srpskog naroda. Kada ukinete 5. 800 radnih mesta, kada ljudi ne mogu da se venčaju, razvode, kada ne mogu da obavljaju ništa od onoga što svak u svetu može i sve to zahvaljujući ilegalnim, kriminalnim i protivzakonitim odlukama Aljbina Kurtija, a da pri svemu tome iz Evrope i Kvinte dođu samo reči osude, a na delu se ne vidi ništa, onda, ma koliko ste u  teškoj situaciji i ma koliko su vam vezane ruke još od 2008. godine, morate da preduzimnate radnje koje će da vode ili vraćanju određenih prava ili da kažete da niste u stanju da sačuvate i zaštitite svoj narod, mi nemamo pravo da kažemo ovo drugo. Vezani smo i Ustavom i rezultatima Dijaloga i potpisanim sporazumima... 

 - Sa ozbiljnim merama ćemo se obratiti u roku od 72 sata. Srbija je uvek spremna za dijalog, spreman sam i danas da idem da razgovaram sa Kurtijem, da imam dijalog u Briselu, ali Srbija nije spremna da dozvoli pogrom i progrom srpskog stanovništva, a sasvim je jasno da je to postao jedini cilj Kurtijeve vlasti! 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija