• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.09.2024

22:31

Bal vampira kod Kurtija na doručku: Sreli se Aljbin, dva Čanka i jedan raspop (FOTO)

printscreen Twitter

Politika

Bal vampira kod Kurtija na doručku: Sreli se Aljbin, dva Čanka i jedan raspop (FOTO)

Podeli vest

Slobodno vreme koje je političkom penzioneru Nenadu Čanku ostalo nakon što je autonomašenje prepustio mlađim nadama svoje nekadašnje Lige socijaldemokrata Vojvodine, on je uložio u obilaženje posela sa separatistima iz južne srpske pokrajine. Danas je Čanak ponovo, drugi put u samo mesec dana, drugovao sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

Premijer u pokušaju i autonomaš u pokušaju sastali su se na radnom doručku kome su prisustvovali još i mitropolit u pokušaju, Boris Bojović iz takozvane Crnogorske pravoslavne crkve, kao i neuspeli Srbin, Kurtijev ministar za zajednice i povratak, poznat kao "egzekutor svega srpskog" Nenad Rašić.

Bio je tu i Mark Baskin, profesor i viši savetnik Centra za humanitarni dijalog, ali Sonja Biserko, koja je bila gošća prethodne trač-partije kod Aljbina, ovog puta nije došla u Prištinu. Umesto nje, pobornik nezavisnosti lažne države i nekadašnji lider LSV, sa sobom je poveo naslednika – sina Milana, koji se, kako kažu, upravo vratio sa humanitarne misije u Ukrajini.

To malo ali, izgleda pažljivo probrano društvance sačinjeno od antisrpskih (političkih) figura, Kurtiju je, kako je naveo na Iksu, bilo podsetnik na "značaj borbe za ljudska prava, demokratiju, politički pluralizam i dobrosusedske odnose".

"Kosev" piše da su na dnevnom redu ove grupice bili razgovori o dešavanjima u regionu, ali i o "tekućim posledicama ruske vojne agresije u Ukrajini, i opasnosti koju tamošnji rat predstavlja po bezbednost evropskog konitnenta i regiona Balkana". 

Ko zna, možda će se iz ovakvog susreta intelektualnih i gromada pacifizma (koje bi zli jezici nazvali i balom vampira), izroditi i neka nova "mirovna" misija? Jer, ko će drugi pričati o pretnjama po bezbednost Balkana od samog Kurtija – koji je u toj oblasti, sprovodeći progon Srba i destabilizujući region – masterirao.

Na sastanku se, dodaje se iz Kurtijeve kancelarije, govorilo o odnosima Beograda i Prištine, njihovoj istoriji, aktuelnostima i perspektivi, kao i o položaju Srba na Kosmetu.

Ne znamo šta je Čanak govorio o istoriji, ali možemo da zamislimo, budući da smo i ranije slušali njegova "predavanja" oko toga kako na Kosovu i Metohiji, "nisu srpski nego pravoslavni manastiri".

Na prethodnom ovakvom "brejnstormingu" koji je Kurti održao sa Čankom i Biserkom izrodila se glasina da  Srbija gradi stanove i kuće na prostoru Raške oblasti gde bi preselili Srbe s Kosova i Metohije. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na ovo je reagovao, nazivajući Čanka i Biserko "muvama s donjeg dela leđa Aljbina Kurtija".

Muve, izgleda, ponovo zuje, a kakva će se nova priča izroditi iz najnovijeg posela, ostaje da se vidi. Sigurno je da se ne sprema ništa dobro.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija