• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.09.2024

20:01

"Želim vam još mnogo uspešnih godina": Predsednik Vučić čestitao sto godina od osnivanja Beogradske nadbiskupije (FOTO)

printscreen

Politika

"Želim vam još mnogo uspešnih godina": Predsednik Vučić čestitao sto godina od osnivanja Beogradske nadbiskupije (FOTO)

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, na Instagram nalogu čestitao je Beogradskoj nadbiskupiji veliki jubilej.

- Povodom velikog jubileja i obeležavanja 100 godina od osnivanja Beogradske nadbiskupije upućujem najiskrenije čestitke svim pripadnicima katoličke zajednice u Srbiji, Beogradskoj nadbiskupiji i njenim vernicima. Ovaj značajni jubilej simbolizuje vek postojanja i duhovne brige nadbiskupije za vernike, kao i njen doprinos međukonfesionalnom i kulturnom bogatstvu naše zemlje - napisao je predsednik.

- Nadbiskupija je tokom svog postojanja igrala ključnu ulogu u očuvanju kulturnog i duhovnog identiteta katolika u našoj zemlji. Uz poštovanje i zahvalnost na doprinosu izgradnji dijaloga i saradnje među verskim zajednicama, značaj ovakvih jubileja prilika je za jačanje zajedništva i solidarnosti među svim građanima Srbije - stoji u objavi predsednika Vučića.

- Želim vam još mnogo uspešnih godina i nastavak rada u službi zajednice i vere - napisoa je predsednik Vučić.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je liturgijskoj proslavi, povodom 100 godina od osnivanja Beogradske nadbiskupije.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Amerika više ne može tehnološki da parira zemljama istoka! Narod u zapadnoj Evropi počinje da se osvešćuje! (VIDEO)
Live TV

Amerika više ne može tehnološki da parira zemljama istoka! Narod u zapadnoj Evropi počinje da se osvešćuje! (VIDEO)

Stotine pripadnika libanske militantne grupe Hezbolah koju podržava Iran povređeno je u utorak u napadu na pejdžere članova ove grupe, rekao je libanski bezbednosni izvor za strane medije. Ovaj događaj, ali i mogući frontalni sukob Rusije i NATO pakta, komentarisali su bivši dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija i potpredsednica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta tokom svog gostovanja u "Otvorenom studiju".

17.09.2024

19:58

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Hitno! Oglasio se IDF! "Budite na oprezu!"
Planeta

Hitno! Oglasio se IDF! "Budite na oprezu!"

Izraelska vojska je saopštila da su viši komandanti, uključujući načelnika štaba generala Hercija Halevija, izvršili procenu situacije "fokusirajući se na spremnost i za napad i za odbranu u svim arenama", ali bez navođenja detalja.

17.09.2024

21:21

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija