• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.09.2024

10:35

Vučić: Zahtevam od svih državnih organa - učinite sve da Sergej Trifunović bude pušten na slobodu i vraćen u Srbiju! (VIDEO)

instagram buducnostsrbijeav

Politika

Vučić: Zahtevam od svih državnih organa - učinite sve da Sergej Trifunović bude pušten na slobodu i vraćen u Srbiju! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima na svom Instagram profilu i rekao da zahteva od predstavnika vlasti u Srbiji da svim diplomatskim kanalima pokušaju da se izbore za pravdu, da se izbore za slobodu Sergeja Trifunovića

Pre nekoliko dana videli smo opštu hajku protiv države Srbije, organizovanu spolja, iznutra, samo zato što je jedna estradna umetnica iz Hrvatske zadržana više desetina minuta na graničnom prelazu. Nije pritvarana, nije hapšena, nije maltretirana. Isti ti iznutra i spolja ćutali su kada je advokat Berić iz Beograda bio utamničen na 15 dana samo zbog nekakve pesme objavljene na njegovom ličnom fejsbuk profilu. Juče je priveden, uhapšen i daleko od graničnog prelaza odveden Sergej Trifunović, čovek koji je moj politički protivnik, osnivač "Pokreta slobodnih građana", ali je građanin Srbije, državljanin naše zemlje uhapšen, da niko nije dobro razumeo zbog čega. Pre svega, zahtevam od predstavnika vlasti u Srbiji da svim diplomatskim kanalima pokušaju da se izbore za pravdu, da se izbore za slobodu Sergeja Trifunovića. Apelujem na hrvatske vlasti da razumeju da utamničenje Srba ne vodi stvaranju boljih odnosa i ne želim da izgovaram teške reči i kvalifikacije koji su oni zbog nekoliko desetina minuta zadržavanja govorili o Srbiji. Samo molim i zahtevam od njih da se ponašaju racionalno i da Sergeja Trifunovića što pre puste na slobodu - rekao je Vučić. 

 

 

- Zahtevam od svih državnih organa u Republici Srbiji, posebno od Ministarstva spoljnih poslova, da se maksimalno angažuju i učine sve kako bi Sergej Trifunović bio pušten na slobodu i vraćen u Republiku Srbiju  - napisao je Vučić na Instagramu. 

Podsetimo, bivši predsednik "Pokreta slobodnih građana" i glumac Sergej Trifunović u noći između ponedeljka i utorka uhapšen na graničnom prelazu Bajakovo, pri prelasku iz Srbije u Hrvatsku zbog objava na društvenim mrežama u kojima pominje hrvatske policajce.

Tomislav Trifunović, glumac u penziji i otac Sergeja Trifunovića izjavio je da njegov sin nije ni ušao u Hrvatsku, odnosno da je bio na "ničijoj zemlji" kada su ga hrvatski službenici "odvukli".

- Sergej nije ušao u Hrvatsku. Došao je na granicu i raspitivao se na kiosku da li ima nekih problema ako bi ušao u Hrvatsku. On je bio na "ničijoj" zemlji i hrvatski službenici su ga odvukli, odnosno kidnapovali - rekao je Tomislav Trifunović za tajkunski portal N1.

Prema njegovim rečima, Sergej je na granici bio sa suprugom.

- Odmah mu je oduzet telefon. Oni su se uputili u Rijeku. Kidnaperi mu nisu dali da bilo koga pozove telefonom. Njegova supruga je ostala sama na granici i ona mi je rekla sve ove informacije - istakao je Tomislav Trifunović.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Britanska služba MI6 planira da ubije Vulina?! Spremni su i na fizičku likvidaciju, a ne samo političku! (VIDEO)
Live TV

Britanska služba MI6 planira da ubije Vulina?! Spremni su i na fizičku likvidaciju, a ne samo političku! (VIDEO)

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin, koji je najproruskiji političar na Balkanu, mora da snosi posledice za svoje proruske stavove, tvrdi albanski portal "Insajderi". Oni tvrde da britanska služba MI6 planira da njega smeni. Ove navode za Informer su u "Info jutru" komentarisali penzionisani pukovnik Kontraobaveštajne službe (KOS) Ljuban Karan, profesor dr Zoran Milosavljević sa Instituta za političke studije i Perko Matović iz Centra za nacionalnu politiku.

18.09.2024

10:00

Zapad će učiniti sve da isprovocira Putina, "storm šedou" rakete mogu da lansiraju na Moskvu! Spremni su da žrtvuju Ukrajince zarad ostvarivanja tog cilja! (VIDEO)
Live TV

Zapad će učiniti sve da isprovocira Putina, "storm šedou" rakete mogu da lansiraju na Moskvu! Spremni su da žrtvuju Ukrajince zarad ostvarivanja tog cilja! (VIDEO)

Da li će ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, pod komandom Zapada, lansirati "stormšedou" rakete duboko u rusku teritoriju? Da li će jedna od meta biti i Moskva? Kako će ruski predsednik Vladimir Putin reagovati u slučaju napada na prestonicu? Na ova pitanja odgovore su davali profesor dr Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije i Vladimir Prebiračević iz srpsko-ruskog centra Majak tokom gostovanja u "Ratu uživo".

17.09.2024

22:10

Amerika više ne može tehnološki da parira zemljama istoka! Narod u zapadnoj Evropi počinje da se osvešćuje! (VIDEO)
Live TV

Amerika više ne može tehnološki da parira zemljama istoka! Narod u zapadnoj Evropi počinje da se osvešćuje! (VIDEO)

Stotine pripadnika libanske militantne grupe Hezbolah koju podržava Iran povređeno je u utorak u napadu na pejdžere članova ove grupe, rekao je libanski bezbednosni izvor za strane medije. Ovaj događaj, ali i mogući frontalni sukob Rusije i NATO pakta, komentarisali su bivši dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija i potpredsednica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta tokom svog gostovanja u "Otvorenom studiju".

17.09.2024

19:58

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Zavrseno snimanje serije "Kamiondžije" (FOTO)
Kultura

Zavrseno snimanje serije "Kamiondžije" (FOTO)

Završeno je snimanje 4. sezone serije "Kamiondžije". Dogodovštine Žiće i Baje, glavnih likova koje igraju Tihomir Stanić i Nenad Jezdić, gledaćemo kroz 12 novih epizoda sledeće godine na Prvom programu Radio-televizije Srbije.

18.09.2024

10:19

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija