• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.09.2024

15:52

Vesić na čelu delegacije Vlade Srbije u jednodnevnoj poseti Kini

informer.rs

Politika

Vesić na čelu delegacije Vlade Srbije u jednodnevnoj poseti Kini

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić na čelu delegacije Vlade Republike Srbije u kojoj će biti ministar turizma i omladine Husein Memić kao i više državnih sekretara i pomoćnika putuje danas u Narodnu Republiku Kinu prvim letom nacionalne kompanije Er Srbija za Guangdžou.

Ministar Goran Vesić govoriće večeras na aerodromu Nikola Tesla sa ambasadorom Narodne Republike Kine Li Mingom i generalnim direktorom Er Srbije Jirži Marekom na svečanosti povodom prvog leta kompanije Er Srbija između Beograda i Guangdžoua.

Ministar Vesić obratiće se kineskim medijima na svečanom dočeku prvog leta iz Beograda na aerodromu Guangdžou sutra u 18 sati po lokalnom vremenu zajedno sa najvišim zvaničnicima provincije i grada Guangdžou.

Ministri Vesić i Memić imaće sastanke sa kompanijama Čajna relvej internešnal kompani (China railway international company - CRIC) i kompanijom Šandong (Shandong) u vezi sa projektima koje trenutno rade u Srbiji kao što su brza pruga između Novog Sada i Subotice, auto-put Beograd – Zrenjanin – Novi Sad i brza saobraćajnica Dunavski koridor kao i novim projektima koje će realizovati kao što su rekonstrukcija pruge Pančevo – Subotica, izgradnja pešačko biciklističkog mosta u Novom Sadu, izgradnja obilaznice oko Svilajnca i druga faza rekonstrukcije aerodroma Konstantin Veliki u Nišu.

Pre povratka u Srbiju ministri Vesić i Memić posetiće sedište kompanije Huavei (Huawei) u gradu Šenžen. 

Delegacija Vlade Republike Srbije koju predvodi ministar Vesić vraća se u utorak uveče u Srbiju.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija