• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.10.2024

08:39

Brži ekonomski rast i veća zaposlenost! Vučević: Investicioni rejting dokaz odgovorne ekonomske politike koju vodimo

TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

Politika

Brži ekonomski rast i veća zaposlenost! Vučević: Investicioni rejting dokaz odgovorne ekonomske politike koju vodimo

Podeli vest

Fantastična vest da je Srbija prvi put dobila investicioni rejting dokaz je odgovorne ekonomske politike koju već 12 godina vodimo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Vlada Srbije i Srpska napredna stranka, rezultat našeg rada i garant još boljih rezultata u budućnosti, izjavio je predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević.

On je istakao da je kreditni rejting ključni pokazatelj za investitore da je Srbija sigurno mesto za ulaganje. 

Vučević je na Instagramu naveo da je to najjači signal za nove direktne investicije, za nove fabrike ili portfolio investicije, ali i šansa za povoljnije uslove finansiranja kako države, tako i domaćih preduzeća i samih građana.

- Očekujemo još brži ekonomski rast i veću zaposlenost. Čestitam građanima Srbije! Ovo je uspeh svih nas! - naglasio je Vučević. 

Agencija za ocenu kreditnog rejtinga "S&P" Global Ratings povećala je kreditni rejting Republike Srbije na investicioni, na nivou "BBB-" sa stabilnim izgledima za njegovo dalje poboljšanje.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija