• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.10.2024

19:55

GO SNS u Kraljevu: Matoviću, uzalud ste gubili vreme pokušavajući da zastrašite građane koji su danas u velikom broju posećivali naše prostorije

Sns

Politika

GO SNS u Kraljevu: Matoviću, uzalud ste gubili vreme pokušavajući da zastrašite građane koji su danas u velikom broju posećivali naše prostorije

Podeli vest

GO SNS u Kraljevu oglasio se večeras saopštenjem za javnost.

"Gospodine Matoviću, uzalud ste gubili vreme pokušavajući da zastrašite građane koji su danas, u velikom broju, posećivali naše prostorije. Uzalud Vam i Vaši lajvovi, razotkriveni ste i uhvaćeni, po ko za koji put, u laži.

Danas se GO SNS u Kraljevu javio veliki broj građana Kraljeva u želji da povuče dati potpis za raspisivanje referenduma, vezano za Apotekarsku ustanovu.

Služeći se isključivo lažima kraljevačka opozicija je mesecima unazad prikupljala potpise. Naime, građani su tvrdili da su prevareni i da im je rečeno da se objekti Apotekarske ustanove prodaju, da će radnici ove ustanove ostati bez posla a prodati objekti biti pretvoreni u kladionice.

Zapravo, istina je potpuno drugačija. Objekti Apotekarske ustanove su izdati, ne prodati a zaposleni zaposlenje našli kod novog poslodavca, zakupca objekata. Podvlačimo da niko od zaposlenih nije ostao bez posla.

Izdavanje u zakup objekata Apotekarske ustanove je bio jedini spas za ovu ustanovu i njene zaposlene jer je pomenuta ustanova, koja godinama unazad beleži gubitke, na dan 29.6.2024. godine imala ukupan dug prema dobavljačima u iznosu od 139.900.000 dinara. S obzirom da je reč o finansijski nestabilnoj ustanovi koja nema sredstava da namiri pomenuti dug grad kao solidarni dužnik je primoran da sva njena dugovanja namiri. Na taj način se sredstva namenjena za izgradnju puteva, mostova i drugh namena preusmeravaju na oživljavanje ove odavno zamrle ustanove.
Kao odgovorna vlast želeli smo da obezbedimo sigurnu budućnost kraljevačkim apotekama i njenim zaposlenima a izdavanje ovih objekata je bio jedini način da se to obezbedi.

Ovim putem želimo da pozovemo sve prevarene Kraljevčane da povuku svoje potpise i ne dozvole prevelika želja za vlašću i bahatost kraljevačke opozicije dovede do toga da desetine zaposlenih naše ustanove ostane na ulici", stoji u saopštenju.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Sukobi u svetu počinju da prete i Balkanu? Srpski narod koji živi bilo gde van matice uzurpiran je i mučen! (VIDEO)
Live TV

Sukobi u svetu počinju da prete i Balkanu? Srpski narod koji živi bilo gde van matice uzurpiran je i mučen! (VIDEO)

Uprkos svim mirovnim konferencijama,, svet i dalje srlja ka kolapsu. Sukobi su sve veći, a za to vreme mi se trudimo koliko možemo da sve to izbegnemo. Balansiramo koliko možemo da ne bismo postali deo tog haosa koji je sve veći i sve širi. Da li ćemo uspeti da sprečimo "zapaljivanje" Balkana, a čini se da velike sile baš to hoće. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su prof. dr Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije, pukovnik u penziji MIloje Pršić i Marko Šćepanović, savetnik potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova.

14.10.2024

20:05

Srbija za korak bliža Evropskoj uniji! Balkan ima ključne resurse koji nedostaju zapadnim zemljama! (VIDEO)
Live TV

Srbija za korak bliža Evropskoj uniji! Balkan ima ključne resurse koji nedostaju zapadnim zemljama! (VIDEO)

Danas je održan Samit Berlinskog kongresa. Region zapadnog Balkana trebalo bi što pre pripojiti Evropskoj uniji! Srbiju je na Samitu predstavljao premijer Miloš Vučević koji je imao brojne sastanke sa nekoliko lidera zemalja. Na ovu temu u "Info danu" govorili su analitičar Veljko Jovanović i dopisnik "Politike" iz Severne Makedonije Željko Šajn. Uživo u program javio se i politikolog Andreja Lović koji je komentarisao na koji način je nemačka javnost reagovala na ovaj samit.

14.10.2024

16:33

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka