• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.10.2024

15:12

Već viđeno i providno! Petković: Kurti je taj koji krši sporazume, a ne Beograd

Informer

Politika

Već viđeno i providno! Petković: Kurti je taj koji krši sporazume, a ne Beograd

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković kaže da su se oni u Prištini, koji svakodnevno krše sve moguće sporazume čiji je garant Evropska unija, drznuli da Beograd napadaju izmišljenim pričama o nekakvom kršenju sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima o čemu nema ni govora.

Kako se navodi u saopštenju, Petković je naveo da je Beograd više puta javno isticao i dokumentovao nepobitnu činjenicu da je Priština nepouzdan i nekonzistentan partner u dijalogu koji se služi obmanama, zamenom teza, lažnim optužbama i fingiranim aferama da bi prikrila svoja nedela i nepočinstva, što i ovoga puta nedvosmisleno radi.

“Priština je ta koja više od godinu dana krši sporazum o integrisanom upravljanju prelazima, jer je gotovo 500 dana branila uvoz srpske robe na prostor Kosova i Metohije i time onemogućavala protok robe kao jedne od osnovnih tekovina ovog sporazuma. Čak i nakon navodne deblokade prelaza Merdare, Priština brutalno nastavlja da krši sve moguće dogovore i sporazume, jer na ovom prelazu drži više od 100 kamiona sa robom, krijući se iza izmišljenih i besmislenih procedura i to sve naočigled međunarodne zajednice”, naveo je on.

Istakao je da je dugačka lista sporazuma koje Priština svakodnevmo krši, počevši od činjenice da više od 11 godina odbija da formira Zajednicu srpskih opština, a da je umesto toga krenula u protivpravno i nasilno gašenje srpskih institucija na Kosovu, koje treba da budu osnov upravo za formiranje ZSO.

“Zato se svaka laž koju izgovore Aljbin Kurti i njegov posilni Dželjalj Svečlja brzo demaskira, a jalovi pokušaji da Beograd za bilo šta optuže samo su potezi očajnika, sračunati s tim da skrenu pažnju sopstvene političke javnosti sa gorućih problema, sa kojima ne mogu da izađu na kraj, pa im Beograd dođe kao pogodan dežurni krivac. Već viđeno i providno”, zaključuje se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Sam u selu! Filmska priča penzionera Dragiše iz Mrkovice!
Srbija

Sam u selu! Filmska priča penzionera Dragiše iz Mrkovice!

Pune dve decenije Dragiša Savić (72) jedini je stanovnik Mrkovice, sela u podnožju Čemernika. Kao mladić u potrazi za poslom otišao je u Ivanjicu i tamo se zaposlio, ali kad je preduzeće u kome je radio otišlo u stečaj, vratio se u svoje rodno selo.

15.10.2024

16:36

Nauka

Istraživači napravili "Al naučnika": Evo šta sve on može da radi
Nauka

Istraživači napravili "Al naučnika": Evo šta sve on može da radi

Da li nauka može biti potpuno automatizovana? Tim istraživača specijalizovanih za mašinsko učenje je pokušao da to otkrije. „AI naučnik“, koga je stvorio tim tokijske kompanije Sakana AI i laboratorija u Kanadi i Velikoj Britaniji, može da istražuje čitajući postojeću literaturu o nekom problemu, da formuliše hipotezu, isproba nove mogućnosti i napiše naučni rad. „AI naučnik“ može čak i da uradi recenziju sopstvenog rada, piše Nature.

15.10.2024

14:36