• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.10.2024

10:22

Bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, protesti nisu narušili red i mir! Dačić poručio da krivična dela neće biti tolerisana

printscreen

Politika

Bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, protesti nisu narušili red i mir! Dačić poručio da krivična dela neće biti tolerisana

Podeli vest

Bezbednosna situacija u Srbiji je, prema oceni ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačiča, i pored protesta protiv iskopavanja litijuma stabilna, a javni red i mir nisu narušeni.

- Javna okupljanja u Srbiji su slobodna i nije problem da se najavljeni protesti održe, ali krivična dela koja iz toga nastaju ne mogu da budu tolerisana. Naš pristup protestima je da se postupa bez upotrebe sredstava sile i prinude i niko u tim protestima nije uhapšen, a oni koji su privođeni, privođeni su radi davanja izjava - rekao je Dačić za Tanjug.

Foto: ATA Images

Ivica Dačić

Dodao je da se mogu istrpeti kraće blokade, ali da se sigurno neće tolerisati duže blokiranje, posebno međunarodnih saobraćajnica.

- Policija ne želi da izaziva sukobe, ali ako se neko veže za prugu i hoće tu da ostane deset dana i da saobraćaj ne može da funkciniše, to nije realno da se toleriše - rekao je Dačić.

Sat vremena blokade

On je naveo da se ministarstvo na čijem je čelu sada bavi pripremom zakonskih rešenja u pokušaju smanjenja broj saobraćajnih nesreća u zemlji i saniranja njihovih posledica, i naveo da nije lako naći rešenja za to, budući da se ispostavilo da su počinioci često povratnici, dakle oni koji su već uzrokovali nesreće, pa se postavlja pitanje kakav je uopšte efekat pooštravanja mera. Dačić je rekao da se radi i na izmenama Zakona o oružju.

Đilasovski hejteri, kako smo već pisali, juče su sat vremena držali blokade. Sve o tome čitajte OVDE.

AKO STE PROPUSTILI - Divljanje takozvanih "ekologa"

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Nikako ne smemo zaboraviti da nam je Izrael pomagao tokom rata u Bosni! Palestinski narod je bio žrtva i talac Hamasa! (VIDEO)
Live TV

Nikako ne smemo zaboraviti da nam je Izrael pomagao tokom rata u Bosni! Palestinski narod je bio žrtva i talac Hamasa! (VIDEO)

Jahja Sinvar, vođa Hamasa, ubijen je u u Gazi pre nekoliko dana, a nedavno je i pokušan napad dronom na privatnu rezidenciju izraelskog premijera Benjamina Netanjahua. Kako će ovo uticati na tok sukoba na teritoriji Izraela komentarisali su analitičar profesor dr Miloš Laban i inženjer telekomunikacija Avram Izrael tokom gostovanja u "Info jutru".

20.10.2024

09:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Šok odluka! Izrael pokreće pravni postupak protiv Makrona
Planeta

Šok odluka! Izrael pokreće pravni postupak protiv Makrona

Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac izjavio je da je ministarstvu naredio da pokrene pravni postupak protiv francuskog predsednika Emanuela Makrona, nakon što je Pariz zabranio izraelskim firmama da učestvuju na predstojećem Vojno-pomorskom sajmu.

20.10.2024

19:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Mile peče rakiju, al' je ne okuša! Evo šta kaže!
Srbija

Mile peče rakiju, al' je ne okuša! Evo šta kaže!

Ove godine su kazandžije i lampeci za pečenje rakije posebno traženi, jer je šljiva u čačanskom kraju dobro rodila. Kolika je potražnja svedoče i liste čekanja, kod malobrojnih koji se ovim poslom još bave.

20.10.2024

17:27