• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.10.2024

13:42

Tajkun Šolak hoće da se pojede od muke! Ugledni "Politiko" još jednom odao priznanje Vučiću za vrhunsko balansiranje i brigu o svojoj državi

Tanjug

Politika

Tajkun Šolak hoće da se pojede od muke! Ugledni "Politiko" još jednom odao priznanje Vučiću za vrhunsko balansiranje i brigu o svojoj državi

Podeli vest

Ugledni i uticajni briselski portal “Politiko” objavio je tekst u kome je odao priznanje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za vrhunsko balansiranje između istoka i zapada i brigu o svojoj državi, što je veoma potreslo tajkuna Dragana Šolaka i njegove novinare!

Naime, Politiko je pisao o diplomatiji koju vodi Vučić i pomenuo je brojne posete koje će uslediti našoj zemlji od strane svetkih lidera.

N1 nezadovoljno prenosi reči Politka da će Vučić danas u Beogradu ugostiti grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa i premijera Poljske Donalda Tuska, sa kojima će razgovarati o mogućem članstvu Srbije u EU.

Foto: printscreen

 

Politiko podseća da je Srbija, iako nije članica BRIKS-a, bila pozvana na samit, ali je Vučić nakon dužeg kolebanja odlučio da ne prisustvuje, zbog dolaska Tuska i Micotakisa, kao i da u Beograd u petak stiže predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen kako bi promovisala planove EU za ulaganja u region.

Ali već narednog dana u Srbiju dolazi ruski ministar ekonomije Maksim Rešetnjikov, dok Vučić najavljuje da će prisustvovati velikoj proslavi povodom 80. godišnjice pobede Sovjetskog Saveza nad nacistima, 9. maja 2025. godine u Moskvi, dodaje portal.

Politiko ocenjuje da je Vučić pronašao „zlatnu sredinu“.

Politiko podseća, a Šolakov N1 se jede od muke i prenosi, da se Aleksandar Vučić u utorak pojavio zajedno sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i slovačkim premijerom Robertom Ficom na konferenciji o migracijama i da je Vučić odbacio mogućnost da Srbija bude domaćin bilo kakvim centrima za deportaciju migranata, a trojka je odbacila mogućnost nove konfiguracije Višegradske grupe.

Podsećamo, ugledni i uticajni briselski portal “Politiko” objavio je krajem septembra autorski tekst o Aleksandru Vučiću nedelju dana nakon intervjua sa predsednikom Srbije.

U naslovu teksta Vučićeve diplomatske veštine opisuju se metaforom “a la kart”, što bi značilo da predsednik Srbije uspeva da, kao u restoranu, naručuje i dobija za Srbiju sve što želi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom
Kultura

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom

Na Internacionalnim teatarskim susretima Brčko distrikta BiH, održanim od 17.10. do 25.10.2024. godine, stručni žiri u sastavu: Dubravka Crnojević Carić, akademska glumica, rediteljka i teatrolog, Slobodan Unkovski, pozorišni reditelj, profesor glume i pozorišne režije i Osman Arslanagić, profesor scenografije i kostimografije, odlučio je da se Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeli Hani Selimović za ulogu Ane/Ćerke u predstavi "Otac" u produkciji beogradskog Ateljea 212 (autor: Florian Zeler, reditelj: Paolo Mađeli).

25.10.2024

13:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija