• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.10.2024

16:34

"Situacija na Kosmetu je nestabilna i osetljiva!" Mojsilović se sastao sa novim komandantom Kfora: Provokacije Prištine najveća pretnja po bezbednost!

TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Politika

"Situacija na Kosmetu je nestabilna i osetljiva!" Mojsilović se sastao sa novim komandantom Kfora: Provokacije Prištine najveća pretnja po bezbednost!

Podeli vest

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović razgovarao je danas u Beogradu s novim komandantom Kfora general-majorom Enrikom Barduanijem o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u Autonomnoj pokrajini Kosovu i Metohiji i zajedničkim aktivnostima Vojske Srbije i Kfora.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane tokom prvog susreta dvojice generala otkako je italijanski general sredinom ovog meseca primio dužnost komandanta međunarodnih snaga u našoj južnoj pokrajin Mojsilović je ukazao da je, u skladu s Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i Vojno-tehničkim sporazumom, kao i drugim potpisanim sporazumima, Kfor jedina legitimna oružana formacija na prostoru AP KiM i od novoimenovanog komandanta Kfora zatražio da međunarodne snage dosledno i nepristrasno sprovode svoj mandat i, iznad svega, zaštite Srbe i srpsko versko, kulturno i istorijsko nasleđe u Pokrajini.

Uz ocenu da je bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji nestabilna i osetljiva, on je istakao da najveću pretnju bezbednosti predstavljaju jednostrani i provokativni potezi privremenih institucija samouprave u Prištini koji za cilj imaju promenu etničke strukture na severu Pokrajine.

Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Milan Mojsilović i Enriko Barduani

Načelnik Generalštaba je generalu Barduaniju čestitao postavljenje na novu dužnost i izrazio očekivanje da će i za vreme njegovog mandata na čelu Međunarodnih bezbednosnih snaga saradnja Vojske Srbije i Kfora biti profesionalna i u funkciji očuvanja mira i stabilnosti u regionu.

Podsetimo, danas je u Kosovskoj Mitrovici održan studentski protest povodom terora Aljbina Kurtija nad srpskim življem na Kosmetu.

Foto: Kosovo onlajn

Protest studenata u Kosovskoj Mitrovici

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom
Kultura

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom

Na Internacionalnim teatarskim susretima Brčko distrikta BiH, održanim od 17.10. do 25.10.2024. godine, stručni žiri u sastavu: Dubravka Crnojević Carić, akademska glumica, rediteljka i teatrolog, Slobodan Unkovski, pozorišni reditelj, profesor glume i pozorišne režije i Osman Arslanagić, profesor scenografije i kostimografije, odlučio je da se Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeli Hani Selimović za ulogu Ane/Ćerke u predstavi "Otac" u produkciji beogradskog Ateljea 212 (autor: Florian Zeler, reditelj: Paolo Mađeli).

25.10.2024

13:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija