• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/ Informer.rs

14.02.2018

07:33

DAN DRŽAVNOSTI SRBIJE: Ministarstvo odbrane i vojska obeležavaju Sretenje!

Vesti

DAN DRŽAVNOSTI SRBIJE: Ministarstvo odbrane i vojska obeležavaju Sretenje!

Podeli vest

Pripadnici Vojske Srbije organizovaće danas, Uoči Sretenja - Dana državnosti Srbije, u Subotici, Užicu, Prijepolju, Loznici, Boru, Petrovcu na Mlavi, Paraćinu i Jagodini taktičko-tehničke zborove na kojima će građanima, u periodu od 11 do 14 časova, biti prikazan deo naoružanja i vojne opreme, saopštilo je Ministarstvo odbrane

Garda Vojske Srbije će danas u 13 sati izvesti egzercir na Trgu Republike u Beogradu, a potom će Reprezentativni orkestar Garde prodefilovati od Trga Republike i Knez Mihailove do Vojnog muzeja na Kalemegdanu. Egzerciru i defileu Garde prisustvovaće ministar odbrane i načelnik Generalštaba Vojske Srbije.
Vojni orkestar Niš izvešće promenadni defile u Nišu u 12:30 časova od Trga kralja Milana i Obrenovićeve ulice do Trga kralja Aleksandra.

Ove godine, počasna artiljerijska paljba biće izvedena istovremeno, u 16 časova, u Beogradu (Savska terasa na Kalemegdanu), Nišu (Niška tvrđava) i Novom Sadu (Petrovaradinska tvrđava). 
Počasnoj paljbi u Beogradu prisustvovaće ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, u Nišu potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, a u Novom Sadu predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović i komandant Prve brigade KoV brigadni general Željko Petrović.

Centralna državna ceremonija proslave Sretenja - Dana državnosti Srbije održaće se u Orašcu, 15. februara.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set