• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. LAZAREVIĆ

10.11.2018

22:00

SVAKA ČAST! DVANAESTOČLANA PORODICA ZA PRIMER SVIMA NAMA! Jevtići imaju desetoro dece i ne žale se, ne traže nikakvu pomoć!

Vesti

SVAKA ČAST! DVANAESTOČLANA PORODICA ZA PRIMER SVIMA NAMA! Jevtići imaju desetoro dece i ne žale se, ne traže nikakvu pomoć!

Podeli vest

Milanče (41) i Svetlana (41) iz sela Svetliće za 18 godina izrodili pet ćerki i petoricu sinova. Najstarija naslednica Nevena (18) podarila im i prvog unuka

Svetlana (41) i Milanče Jevtić (41) iz sela Svetlići kod Topole ponosni su roditelji čak desetoro dece! U toplom domu, uz mnogo ljubavi i pažnje, odgajaju petoro devojčica i još toliko dečaka, i svima je na licu osmeh. Nedavno su Milanče i Svetlana dobili i prvog unuka Janka od najstarije ćerke Nevene (18), koja se udala i ne živi više sa njima.

Pod istim krovom kuće uz roditelje i baku danas žive Irena (17), Magdalena (15), Milena (14), Uroš (12), Strahinja (10), Luka (8), Leontina (6), Mihailo (4) i najmlađi Bogdan (2).

Pomažu u kući

Kako kažu ovi presrećni roditelji, najvažnije je da su deca zdrava i nasmejana, a za sve ostalo čovek uvek može da se snađe.

- Naša deca ne znaju za lekara. Bogu hvala da je tako! Dobri su đaci, pomažu nam u raznim kućnim poslovima, zavisi ko šta može od njih, ali i paze jedni druge - priča uz osmeh tata Milanče.

Ovaj bračni par jedini je u opštini Topola sa desetoro dece. Iako su velike familije sa mnogo dece ranije bila uobičajena pojava u ovom kraju, danas su, nažalost, prava retkost. Milanče upozorava da se rađa sve manje dece i da kao narod nestajemo, a to ne smemo da dozvolimo!

Jevtići su ponosni na svoju veliku porodicu i žele da kroz svoj primer poruče da su deca i porodica najvažnije u životu svakog čoveka.

Opština im pomogla iako nisu tražili pomoć

Opština Topola je 2010. godine pomogla ovoj porodici oko obnove kuće i opremanja sprata, mada Jevtići, kako ponosno ističu, nikada nisu tražili pomoć, niti će.

- Opštini smo neizmerno zahvalni, ali toliko koliko imamo nama je dovoljno. Mnogi se žale nad svojom sudbinom, teškim životom, lošim uslovima bez posla, a mi smo ponosni na ono što imamo. Jer zdravlje i deca su najveće bogatstvo - jednoglasni su Jevtići.

- Radim sve poslove za koje mi se ukaže prilika. Ne biram mnogo i ne stidim se rada. Nekada i po deset dana nisam kod kuće, radim od jutra do mraka, ali ne žalim se jer za decu živim i sve ću uraditi za njih. Moja majka je tu sa nama u kuću pa pomaže oko dece, posebno kada ja nisam tu. Svi se slažemo i pomažemo. Podelimo poslove ko šta može da uradi u kući, oko kuće, ko nabavlja i sprema hranu i sve što jednoj porodici treba. Ali nema ništa lepše kad čujete tu graju, viku i smeh koji odjekuje po celoj kući. Uf, tad mi je puno srce! - iskreno će Milanče, glava ove velike porodice.

Dar od Boga

Jevtići priznaju da nisu planirali ovako veliku porodicu, ali sve je išlo spontano i Svetlana je, srećom, dobro podnosila trudnoće i porođaje.

- Supruga se lako porodila svaki put i to svakoj ženi želim! Možda je to i razlog što imamo ovoliko dece, ali mi verujemo da su deca dar od Boga i koliko on kaže, toliko neka ih i bude - kaže Jevtić.

Ovi divni roditelji za svoje potomke imaju skromne želje. I dok mama Svetlana svojim naslednicama priželjkuje da se iškoluju, udaju i svaka rodi mnogo dece, tata Milanče pak za dečake ima za nijansu drugačije planove...

- Posle završene škole, želja mi je da jednog po jednog sina ispratim u vojsku uz šatru i muziku, a da po povratku iz najveće životne škole svaki sebi nađe ženu koju će da voli i da osnuju porodicu. Šta čovek više da poželi nego da jednoga dana budemo najveća porodica sa mnogo unučadi - zaključuje Jevtić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milica

pre 5 godina

Pozitivni, skromni, radosni - svako vam dobro od Gospoda. Vracate veru u ljude i Boga

Jovan

pre 5 godina

Svaka čast,i mogu priznati da nisam znao da uopšte postoji Srpska Pravoslavna porodica sa desetoro dece,i hvala bogu i jedno unuče. A mnogi naši mladi ljudi sede ispred kompjutera i objavljuju komentare kako im je teško,kako nemogu da se žene i udaju,kako im smeta svaka vlast,kako se slade negativno na uspehe naših sportista,kako pljuju sve što je pozitivno na ukupnu ekonomsku situaciju u zemlji.

Giša

pre 5 godina

Nek si ti živa i zdrava i državo reaguj daj te čovjeku dobro plaćen posao i sve benifite koje postoje.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set