• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.11.2018

13:24

STIŽE GROZAN KIJAMET! U Srbiji će u naredna tri dana padati I SNEG I KIŠA, biće poledice, A VETAR ĆE NAS ŠIBATI IZ SVE SNAGE!

Vesti

STIŽE GROZAN KIJAMET! U Srbiji će u naredna tri dana padati I SNEG I KIŠA, biće poledice, A VETAR ĆE NAS ŠIBATI IZ SVE SNAGE!

Podeli vest

Večeras i u toku noći na jugu i istoku Srbije u nižim predelima mestimično se očekuje stvaranje snežnog pokrivača visine oko pet centimetara za 12 sati, lokalno i do 10 centimetara, a na planinama i više, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

 

U centralnoj i zapadnoj Srbiji očekuje se stvaranje manjeg snežnog pokrivača, a u Vojvodini se očekuju mešovite padavine, kiša i sneg.

RHMZ upozorava i da se u noći ponedeljak na utorak i u utorak ujutro u centralnim i južnim krajevima Srbije kratkotrajno očekuje kiša koja će se lediti na tlu.

U Timočkoj Krajini kiša se može lediti na tlu i duže tokom prepodneva.

Foto: Tanjug

Uz ovakve vremenske neprilike, narednih danas se u nekim delovima Srbije očekuje i olujni vetar.

U utorak i sredu ujutro i pre podne, u košavskom području i na planinama duvaće jak i olujni južni i jugoistočni vetar, na jugu Banata sa udarima jačim od 24 metara u sekundi.

Sutra ujutro i pre podne u većem delu Srbije biće pretežno oblačno, na severu i istoku mestimicno s kišom i snegom, a u  ostalim krajevima prestanak padavina. U toku dana kratkotrajno razvedravanje sa juga.

Vetar uglavnom slab, promenljivog smera. Najniža temperatura od -3 do 1 stepen, a najviša od 2 do 7 stepeni.

Uveče i u toku noći sa jugozapada novo naoblačenje s kišom, na planinama i sa snegom. U centralnoj i južnoj Srbiji ponegde se očekuje zaleđivanje kiše na tlu.

Foto: Tanjug

Vetar u skretanju na jugoistočni i u pojačanju, u drugom delu noći u košavskom području povremeno jak, na jugu Banata olujni. 

U Beogradu sutra ujutro i pre podne pretežno oblačno, povremeno sa susnezicom i snegom. Posle podne i uveče kratkotrajno razvedravanje. Vetar uglavnom slab, promenljivog smera. 

Najniža temperatura oko 0 stepeni, najviša oko 3. U toku noći novo naoblačenje, vetar u skretanju na jugoistocni i u pojacanju.

U utorak oblačno s kišom i vetrovito. Ujutro ponegde u centralnim i juznim krajevima Srbije, a u Timočkoj Krajini i pre podne zaleđivanje kiše na tlu. Sneg će preći u kisu i na planinama. Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, na planinama i u kosavskom području olujni.

U sredu oblačno s kišom, posle podne vetar u slabljenju.

U četvrtak prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. U petak i subotu suvo i malo toplije uz delimično razvedravanje, a od nedelje novo naoblačenje s kišom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Laki

pre 5 godina

Po saznanju Informera iz izvora koji su hteli ostati anonimni,temperature ce dostizati i di SOKantnih -780 stepeni.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set