• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

31.12.2018

12:26

(VIDEO) FILM "GENERAL DRAŽA MIHAJLOVIĆ" KONAČNO UGLEDAO SVETLOST DANA! Otkriveno mnogo do sada NEPOZNATIH DETALJA!

Vesti

(VIDEO) FILM "GENERAL DRAŽA MIHAJLOVIĆ" KONAČNO UGLEDAO SVETLOST DANA! Otkriveno mnogo do sada NEPOZNATIH DETALJA!

Podeli vest

Ceo film je baziran na izjavama i sećanjima aktera, komentarima američkih eksperata

U Australiji je nakon višemesečne borbe da film "General Draža Mihajlović" autora Miloslava Samardžića ugleda svetlost dana, to juče napokon i realizovano.

Ova do sada neispričana antička drama o generalu Mihajloviću, svedoči o akterima Drugog svetskog rata, njegovim herojima i događajima koji su do sada nepoznati iz ugla iz kog je Samardžić radio ovo delo.

Ceo film je baziran na izjavama i sećanjima aktera, komentarima američkih eksperata, kao i snimcima mesta prelomnih događaja.

(FOTO) OTKRIVENI TAJNI SPISI! Evo šta je ćerka Draže Mihailovića rekla NA SASLUŠANJU U UDBI 13. oktobra 1948!

Zanimljivu podlogu filmu daju i nepoznati arhivski snimci.

Neki od sagovornika na ovom filmu:

- Pukovnik u penziji MgA Dragan Krsmanović, bivši šef Vojnog arhiva, istorijski konsultant

- Profesor dr Kirk Ford sa Misisipi Koledža

-  Pisac romana "500 zaboravljenih", Gregori Frimen, čija radnja predstvalja neverovatnu priču o najvećoj misiji spasavanja u Drugom svetskom ratu - operaciji "Haljdard" (u srpskoj istoriografiji poznatiju pod nazivom "Vazdušni most"), kada je služba OSS odlučila da vrati preko 500 pilota koji su se našli iza neprijateljskih linija u Jugoslaviji

Foto: Pogledi.rs, illinois.edu

Draža Mihailović i Rut Mičel, Amerikanka u četničkim redovima

Komentari na pogledan film bili su da je ovo prvo ostvarenje koje iz potpuno novog ugla prikazuje lik i delo Draže Mihajlovića, onakvim kakav je on zaista bio.

Film je finansiran od dobrovoljnih priloga, a to je razlog zbog kog se na premijeru i čekalo godinu dana.

Pogledajte trejler ovog filma:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Igor

pre 5 godina

Hvala na tekstu i trejleru. Valjda ce pomoci da se cuje I druga strana

Pravednik

pre 5 godina

Četnici, koljači itd. To je budućnost srbije. Kud to ide taj zaostali narod. Kad će vam Bog prosvijetliti pamet.

SRBIJA

pre 5 godina

ЕВО КАКО ИЗГЛЕДА "ПРАВДА" ИЗ ДОКУМЕНАТА ЗБОРНИК НОРА, ТОМ ПЕТ, КЊИГА 22, ИЗВЕШТАЈ КОМАНДАНТА ПАРТИЗАНСКЕ БРИГАДЕ. "УЧЕСТВОВАЛИ СМО У ЧИШЋЕЊУ ЧЕТНИЧКИХ ЕЛЕМЕНАТА, ЗЕЛЕНОГ КАДРА И МУСЛИМАНСКЕ МИЛИЦИЈЕ НА МАЈЕВИЦИ, У ТОКУ ТРИ ДАНА УБИЛИ СМО 15 ЧЕТНИКА, А И ШЕСТ ЗАРОБИЛИ КОЈИ СУ СТРЕЉАНИ КАО ИЗДАЈНИЦИ. ЗАПЛЕЊЕНО ЈЕ НЕКОЛИКО ПУШАКА И НЕШТО МАЛО МУНИЦИЈЕ, ЈЕР СЕ ОД ЧЕТНИКА НИЈЕ ИМАЛО ШТА ЗАРОБИТИ. У НАПАДУ НА ЧЕЛИЋ (место у Источној Босни), ЗАРОБЉЕНО ЈЕ 30 ПРИПАДНИКА МУСЛИМАНСКЕ МИЛИЦИЈЕ И ЗЕЛЕНОГ КАДРА, ПОСЛЕ ОДРЖАНОГ ПОЛИТИЧКОГ ГОВОРА, СВИ СУ ПУШТЕНИ КУЋИ..... "СМРТ ФАШИЗМУ - СЛОБОДА НАРОДУ"????????? ТАКО СТЕ СЕ ВИ КОМУНИСТИ БОРИЛИ ЗА СЛОБОДУ НАРОДУ ПОД РУКОВОДСТВОМ АУСТРОУГАРСКОГ НАРЕДНИКА

Rade

pre 5 godina

Šta koj moj američki eksperti znaju o Draži ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

Penzionerj

pre 5 godina

Trazite istinu od amera kriminalaca i Svetskih ubica. Pokretaci lazi da cetnici nisu bili na strani fasizma i izdajnici mogu biti samo naslednici tih istih.

Marcco

pre 5 godina

Da se pitala samo Amerika i Engleka, a pogotovu njihovi generali, II svetski rat bi se nastavio daljim prodorom prema Rusiji, zajedno sa Nemcima, Ukrajincima i onim bla-bla fašističkim državama na severo-zapadu Sovjetskog saveza... a za to im je trebala i antiruska baza na Balkanu. Bazu su prepoznali u monarhistima i četnicima. To je i razlog zašto su pre svega Englezi izvlačili fašiste, Ustaše i koje kakvu drugu bagru na sigurno.

Stari Cetnik

pre 5 godina

Bog cuva Srbe na nebu-Cetnici na Zemlji!!! AMIN

Nenad

pre 5 godina

Sledeći put ako budemo spasili još jednu turu od 500 komada njihovih pilota,baciće na nas atomsku bombu kao znak zahvalnosti a od onoga što preostane podeliće svojim" saveznicima" iz oba rata (1914 krst,1941 svastika,1999 krst nakrivljen ulevo za 15' -nato simbol,modernizam")

pettar

pre 5 godina

Spalite sve filmove iz NOB-a prokletnici. Napišite novu istoriju idioti. Ja znam samo jedno, mog brata koji je srbin su ubili četnici kod Bratunca a on se borio protiv okupatora a ne protiv srbije. Kakvi bre ameri, nekaka mi neko kaze samo jedan primer da tamo gde su oni prisutni nema zločina, laži, prevare

Kapetan

pre 5 godina

Hvala Bogu, da se konačno čuje istina i druga strana. Najveći saradnici kvislinga, Nemaca i Ustaša su bili partizani. Vlado Velebit, Andrija Hebrang, Stevo Krajačić, Vladimir Bakarič,... celo vreme sarađivali sa Ustašama, pa se pitajte što Jasenovac nikada nije napadnut i probijen. Partizani su napadali JVuO zajedno sa Ustašama i Nemcima, a na zapadu se prikazivali kao jedini pokret otpora. Oblačili se u uniforme i odela JVuO i činili zločine i razna nepočinstva uzvikujući ime Gen. Draže Mihajlovića i njegovih oficira, pevajući njihove pesme. Posle rata je onaj vampir Tito hitno pobio sve Srpske vođe i pripadnike JVuO samo da se ne sazna istina. Stvorio celu mašineriju propagandnu mašineriju sa Đilasom i Bulajićem (zanimljivo otkud baš oni iz tih krajeva) da što više šire antisrpsku propagandu. Maltene se nije smelo pričati ni o Srpskim pobedama u Prvom svetskom ratu, samo zato što su bile Srpske. S verom u Boga za kralja i otadžbinu!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set