• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

04.01.2019

22:44

BOŽIJI POGLED IZ KRUŠEVCA! Na Bagdali uskoro i Sveti Arhangeli iz Prizrena

Vesti

BOŽIJI POGLED IZ KRUŠEVCA! Na Bagdali uskoro i Sveti Arhangeli iz Prizrena

Podeli vest

Kruševački vidokovac Bagdala, sa kojeg se pruža najlepši pogled na Lazarev grad i okolinu, pored Njegoševe kapele i manastira Sv. Jovana Krstitelja, dobiće uskoro i crkvu Svetih Arhanđela, zadužbinu Nemanjića iz Prizrena.

   Replika Njegoševe kapele na Bagdali je podignuta 2013. godine povodom 200. godišnjice rođenja velikog pesnika i državnika.

Gradnju tog hrama sa 50.000 evra donirao je  privrednik Ljubomir Ćurčić koji živi i radi u Rusiji.  Ova Njegoševa kapela, deseta koja je izgrađena na našim prostorima.

Foto: R.B.

 

 Gradnju  Hrama Svetog Jovana Krstitelja, nedaleko od Njegoševe kapele, na Bagdali donirao je Bratislav Gašić sa porodicom, a hram je 2015. godine osveštao vladika srpski Irinej.

  - Izgradnja nove crkve, treće u molitvenom triptihu kompleksa Bagdala – počeće za Vaskrs, i uz Crkvu Svetog Jovana Krstitelja biće kruna graditeljstva u Kruševcu. Posvećena je Svetim Arhangelima, po uzoru na Arhangele Cara Dušana u Prizrenu. Uz novi hram biće sagrađen trem, atrijum, amfiteatar, uređen prostor za kulturna dešavanja sa pratećim sadržajima, tako da bi Bagdala zaista bila taj Božji pogled. Ona i sada jeste divni božji pogled – kaže vladika kruševački dr David Perović.  

 

                                                                                                      

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set