• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

03.06.2019

15:58

(FOTO) VODA NOSILA MOSTOVE, PUT, PREVRTALA NAMEŠTAJ IZ KUĆA! Dramatična ispovest meštana sela Drakčići koje je poplavila reka Musinja!

Vesti

(FOTO) VODA NOSILA MOSTOVE, PUT, PREVRTALA NAMEŠTAJ IZ KUĆA! Dramatična ispovest meštana sela Drakčići koje je poplavila reka Musinja!

Podeli vest

Reka Musinja napravila je katastrofu u selu Drakčići između Čačka i Kraljeva. Mnogi ne pamte ovakve poplave u svojim domaćinstvima. Voda u kućama ušla je preko metar dubine, a štale i drugi pomoćni objekti takođe su poplavljeni

"Sve se desilo u roku od pola sata. Probudila sam se oko osam i videla da je voda ušla u kuću. Vrisnula sam i pozvala muža, voda je nosila sve pred sobom i u tom trenutku nismo mogli ništa da uradimo sem da se popnemo na sprat i sačekamo da taj prvi nalet prođe", kaže Nada Plavšić.

Magistralni put koji prolazi kroz selo Drakčići, a spaja Čačak i Kraljevo jutros je nekoliko sati bio u blokadi zbog izlivanja Musine reke, deo puta bujica je odnela, pa je i automobil porodice Plavšić ostao u blatu.

Foto: rina.rs

Nada Plavšić

"Nemamo više prilaz kući, ne znam ni kako ćemo pomeriti ovaj auto, ostao je zglavljen. Voda je ispomerala sve u kući, sve što je imalo izletelo je napolje, otvorila je balkonska vrata i nosila nameštaj", priča Slobodan Plavšić.

Foto: rina.rs

Predislav Dukić u Drakčićima živi više od 50 godina i kaže da ovakvu poplavu ne pamti. Pre nekoliko godina, 2014. i 2016. kad je bila poplavljena skoro cela Srbija nisu imali nikavih problema, ali ove 2019. kaže da im je sve nadoknađeno.

(UŽIVO) POTOPLJENA SRBIJA! JAKE KIŠE PARALISALE ZAPADNI I CENTRALNI DEO ZEMLJE! Bjelica nosi sve pred sobom, u Dragačevu POPLAVILA 100 KUĆA, ŠKOLA EVAKUISANA U ZADNJI ČAS! Evo gde je sve VANREDNA SITUACIJA!

Foto: rina.rs

Predislav Dukić

"Nikad ovako nije bilo. Sve što smo stvarali i ulagali u domaćinstvo je uništeno. Metar vode nam je bio u kući i stradao je sav nameštaj. Iza kuće smo držali piliće i nekoliko jagnjadi, sve je to voda udavila. Pored mog, ugrožena su i tri komšijska domaćinstva. Svi smo se skupili, da zajedno spasimo onoliko koliko možemo i da izbacimo tu vodu iz kuća i dvorišta", izjavio je Predislav Dukić.

Foto: rina.rs

Ništa bolja situacija nije ni u okolnim selima gde je bujica odnela seoske mostove pa su meštani praktično odsečeni od sveta, a veliku štetu od ovogodišnjih junskih poplava pretrpeće i poljoprivrednici jer su zasadi voća i povrća pod vodom.

Foto: rina.rs

Nadležne komisije će izaći na teren kako bi se utvrdila šteta, a u Kraljevo danas stiže i direktor "Srbija voda" Goran Puzović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set