• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.J.

09.12.2019

13:53

STRAH U SELIMA KOD PROKUPLJA I KURŠUMLIJE! Dođu pred samu kuću, lupaju na prozore... PREOSTAJE NAM SAMO DA SEKIRAMA BRANIMO OGNJIŠTA!

Vesti

STRAH U SELIMA KOD PROKUPLJA I KURŠUMLIJE! Dođu pred samu kuću, lupaju na prozore... PREOSTAJE NAM SAMO DA SEKIRAMA BRANIMO OGNJIŠTA!

Podeli vest

Po najmanje četrdeset migranata dnevno prođe kroz Toplicu, među njima ima i trudnica i male dece, ali oni ipak izazivaju strah kod meštana sela oko Kuršumlije i Prokuplja.

U selu Merdare koje je na samoj administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom, malobrojni meštani, kako kažu, žive u strahu, je se dešavalo da im upadaju u kuće, kradu. 

- Kada su počeli da lupaju na prozor od kuće, stvarno sam se uplašila. I to su učinile dve žene koje su se usudile da dođu ispred kuće, dok je u dvorištu čekala grupa od njih nekoliko - kazala nam je Stevka Sekić iz Merdara koja se od tada ne odvaja od sekire. 

MIGRANTI SU PREŠLI GRANICU I POMISLILI DA SU KONAČNO U EU, ali onda su se suočili sa SUROVOM ISTINOM!

Meštani Merdara smatraju da im je potrebna veća zaštita i jača policijska kontrola. 

- U jednoj su čak naložili vatru nasred dnevne sobe a potom su je  opljačkali, dok su jednu napuštenu kuću su čak i zapalili. Naravno, ne čine nam svi štetu, ali ipak ih je dosta. Kako većina nas živi sama, plašimo se zaista za bezbednost - kazala je Sekić.

Foto: M. J.

Ni hladnoća ne sprečava migrante da sa prostora KiM uđu u užu Srbiju. Pešice oni pređu put do Prokuplja, odakle kroz sam grad budu sprovedeni u policijsku stanicu, a odatle u pratnji policijske patrole idu dalje. 

Svi migrant do Prokuplja koriste alternativne i često isključivo planinske puteve, pa ih je teže uočiti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Deki

pre 4 godine

Za migrantsku politiku je kriva nasa vlada a nas Predseednik je takodje poptpisao dokument koji drzavu Srbiju obavezuje da svi proterani izbeglice iz EU vracaju u srbiji jel smo mi prva Drzava gde su oni registrovani ako je to istina naje...smo ko tako nesto moze da potpise to je zlocin a vi u Informeru proverite dali je to istina i pisite o tome ako smete pozz ...

Rade

pre 4 godine

Tako isto mogu da uđu i teroristi, sa kosova a da budu neopaženi. Teško nama, da li nas neko štiti. Šta li radi ta naša policija i žandarmerija ?????????????????????????

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set