• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

15.01.2020

14:08

NA POŽAREVAČKIM GROBLJIMA ZAPOČET NOVI TREND! Ova mera protiv pljačkaša grobova uskoro će se koristiti u celoj Srbiji!

Vesti

NA POŽAREVAČKIM GROBLJIMA ZAPOČET NOVI TREND! Ova mera protiv pljačkaša grobova uskoro će se koristiti u celoj Srbiji!

Podeli vest

Pljačkaše grobova na području Požarevca, osim već postavljenih nadzornih kamera, dodatno će obeshrabriti i nova Odluka Skupštine Grada o upravljanju grobljima i sahranjivanju, kojom se zabranjuje ukop pokojnika sa zlatnim nakitom i drugim dragocenostima!

Ukoliko porodice preminulih ne budu poštovale ovu odluku, dragocenosti će pre ukopa ukloniti nadležni iz JKP "Komunalne službe" koja upravlja grobljima i zadužena je za sprovođenje ove Odluke.

- Zlato i dragoceni metali nađeni prilikom sahranjivanja umrlog ili ekshumacije posmrtnih ostataka predaće se naslednicima. Ukoliko njih nema, ili ne žele da preuzmu te predmete, sa njima će se postupati kao sa nađenim stvarima - navodi se u Odluci.

BIZARNI TREND NA SRPSKIM SAHRANAMA: Evo za šta porodice pokojnika plaćaju i po 12.000 dinara!

Osim toga, Odluka predviđa još nekoliko novina među kojima je i kremiranje pokojnika, koje do sada u Požarevcu nije bilo moguće.

Planirano je da se kremacija uvede posle izgradnje krematorijuma, i to u fazama, počev od 2020. do 2022. godine. Ona će se obavljati po prethodno izrečenoj želji pokojnika ili rodbine, a kada je reč o onima koji nisu umrli prirodnom smrću, tražiće se odobrenje organa nadležnog za vođenje krivičnog postupka.

Foto: Branko Pantelić

Još jedna novina predviđena novom Odlukom Skupštine Grada je i pokopavanje patoanatomskog, odnosno medicinskog otpada kao što su organi, tkiva, delovi tela, krv i fetusi.

U Odluci je navedeno da se njihovo pokopavanje može obavljati u za to predviđenoj parceli na groblju, u skladu sa posebnim propisima. Novo je i uvođenje obaveze "Komunalne službe" da jednom godišnje sprovede postupak izjašnjavanja korisnika o kvalitetu usluge, u trajanju od najmanje 30 dana.

CRNI JANUAR! Srbi najviše umiru baš u ovom mesecu, a postoje DVA RAZLOGA za to, jedan možete da izbegnete

Na području Grada Požarevca postoji 35 grobalja. Od toga, dva su u Požarevcu - Staro i Novo, jedno je u Kostolcu, a 32 u seoskim naseljima, u kojima po dva groblja imaju Batovac, Drmno, Živica, Lučica, Maljurevac i Poljana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set