• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jugmedia.rs

10.02.2020

12:10

PA, GDE ĆE IM DUŠA?! Iz romske crkve u Leskovcu ukradene dečije jaknice za najsiromašnije mališane!

Vesti

PA, GDE ĆE IM DUŠA?! Iz romske crkve u Leskovcu ukradene dečije jaknice za najsiromašnije mališane!

Podeli vest

Unoći između 6. i 7. februara iz pomoćnih prostorija protestanske Evanđeoske crkve "Zajednica Roma" Leskovac nestao je deo humanitarne pomoći, koju ova crkva deli siromašnijim slojevima stanovništva

Pastor Selim Alijević kaže da se pljačka dogodila tako što su iščupane rešetke u jednom ćošku na prozoru.

- Ukradeno je nekoliko jaknica koje smo sami kupili za dečicu u selu Lepenica kod Vladičinog Hana, ali i prehrambene namirnice iz paketa koje smo preko Beogradu dobili iz Nemačke. Ti paketi vredni su po 20 evra. Lopov nije mogao u kompletu da ih izvuče preko malog otvora nego ih je otvorio i iz njih izvlačio sve što je stigao - kaže pastor za juGmediu.

Krađu je primetio sam pastor kada je ujutru stigao u crkveni kompleks u naselju Slavka Zlatanovića gde se održava služba i gde se nalazi i čuvena „Crkva pod šatorom".

- Policija je odmah stigla s inspektorima. Nisu mogli da se načude kako je neko uspeo da se provuče kroz mali prostor. Odlično su odradili svoj posao. Napravili su zapisnik, pokupili video snimke sa bezbednosnih kamera i ja očekujem da pronađu lopova ili više njih - veli Alijević.

LOPOVI U NIŠU UPALI KOD BABE U KUĆU I ODNELI 10.000 EVRA! To im nije bilo dovoljno pa su na kraju UČINILI JOŠ JEDNO SRAMNO DELO

Inače, ova crkva je nedavno u Lepenici i Vladičinom Hanu podelila 90 paketa sa prehrambenim proizvodima, a u Leskovcu 320 paketa.

- Bavimo se i humanitarnm radom. Smatramo da je i to uloga crkve u našem društvu, a pomoć delimo i našim vernicima i onima koji nisu članovi naše crkve - priča naš sagovornik koji je ogorčen zbog krađe, a najviše žali za dečjim jaknicama.

- A deca su čekala svoje jaknice - kaže.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set